Regija

Poraženom sudioniku najbolje borbe s prvog Armagedona ponuđen FNC ugovor

Dražen Forgač i Hrvoje Stepić
 Fight Site
Hrvoje Stepić jučer je doživio poraz na prvom Armagedon turniru, no nagrađen je ugovorom s FNC-om

Patrik Čelić i Hrvoje Stepić opravdali su status glavne borbe večeri prvog Armagedon turnira. Predstavnik ATT-ja savladao je borca iz Ban Teama sudačkom odlukom nakon dvije runde u kojima su presudile uistinu nijanse. Oba borca dali su sve od sebe, nekoliko puta su preokretali situaciju te su time oduševili publiku u dvorani i pred ekranima. Dojam je kako je Čelić zahvaljujući hrvanju i boljim završnicama rundi svaku od njih zapravo "ukrao", no nakon priredbe se pojavio veliki broj komentara fanova koji su smatrali kako je Stepić napravio dovoljno za osvojiti drugu rundu te da su borci trebali otići u treću.

To je prema viđenom bio moguć scenarij, no suci su odlučili na ovaj način, što je također apsolutno opravdana odluka. Ipak, nije prema tim komentarima ravnodušan mogao ostati glavni organizator Dražen Forgač, ujedno i glavni trener American Top Teama, što bi značilo kako je Čelić njegov borac. On se javnosti obratio putem statusa na Facebooku.

U njemu je iznio svoje mišljenje o borbi, dodavši kako je razgovarao sa Stepićem i njegovim trenerom Bernardom Banom te da s njihove strane nije bilo prigovora na odluku. Problem su vidjeli u tome što je Stepić bio puno lakši borac. Zapravo, on za razliku od Čelića nije vraćao kilograme te je ostao na istoj težini kao dan ranije na vaganju. Ono što je ipak najvažnije u Forgačevom statusu je podatak kako će Stepiću biti ponuđen ugovor s Fight Nation Championship promocijom te kako će on tamo nastupati u perolakoj kategoriji. Sjajna je to nagrada za prikazano i svakako jako dobra smjernica za borce koji će na Armagedonu nastupiti već idućeg vikenda, kad ćemo pratiti prvo kolo perolake i velter kategorije.

Cijeli Forgačev status, uz kratku analizu borbe možete vidjeti ispod teksta.

Linker
22. travanj 2024 00:41