Regija

Potvrđen povratak nekoć ponajboljeg regionalnog MMA borca; Povratnički meč odradit će u boksu bez rukavica

Uroš Jurišić

 Screenshot (youtube, Cfc Sports)
30-godišnji slovenski velteraš nastupit će na Golden Fight 3 eventu u Šibeniku

Veliki povratak sprema se na Golden Fight 3 eventu koji će se 9. rujna (deveti mjesec) održati u Šibeniku. Uroš Jurišić (11-1-0), nekoć ponajbolji regionalni MMA borac, vratit će se nastupima nakon više od dvije i pol godine.

30-godišnjeg slovenskog velteraša nismo gledali od siječnja (prvi mjesec) 2021. godine i borbe na KSW 58 eventu. Uroš je tada izgubio prvi put u karijeri, a jednoglasnom odlukom sudaca porazio ga je Shamil Musaev. Imao je Jurišić ugovoren nastup u 10. mjesecu 2021. godine i trebao se boriti protiv Lewisa Longa na Bellatorovom eventu u Londonu. Meč je ipak otkazao i nakon toga je ‘‘nestao‘‘ sa scene.

Prava šteta, jer Uroš Jurišić odličan je borac. Srećom, slovenski borac ipak se odlučio vratiti nastupima, a još jučer Golden Fight podijelio je ovu informaciju na svojim društvenim mrežama. Čekali smo ipak službenu potvrdu protivnika, a dobili smo ju danas.

Ivica Jakopić (8-17-0) bit će Jurišićev protivnik, a radi se o vrlo iskusnom hrvatskom borcu koji se iskušao u raznim borilačkim disciplinama (boks, combat sambo, savate boks, MMA itd.). Trebao se Jakopić sredinom sedmog mjeseca boriti protiv Vase Bakočevića na priredbi u Zlatiboru, ali taj event na kraju je otkazan. Preko 15 godina Jakopić je na borilačkoj sceni, a 2009. godine upisao je pobjedu protiv poznatog regionalnog borca, Dušana Džakića.

Meč između Uroša Jurišića i Ivice Jakopića neće se održati prema MMA pravilima. Iako obojica posjeduju bogato MMA iskustvo, Jurišić će se okušati u boksu bez rukavica, dok Jakopić već posjeduje određeno iskustvo u tom sportu. Borba će se održati u ‘‘catchweightu‘‘ do 81 kg.

Obojica posjeduju bogato borilačko iskustvo, pravi su fajteri i ne sumnjamo da će privući ponajviše pažnje publike na Goldenovom eventu u Šibeniku. Nadamo se da će se Jurišić vratiti i MMA borbama nakon ovog nastupa, jer sigurni smo da može još puno toga pružiti unutar kaveza.

Linker
27. travanj 2024 08:35