Regija

Poznat datum iduće borbe Ivane Habazin, suparnica joj ipak neće biti boksačka ikona McCarter

Ivana Habazin
 SANDRA SIMUNOVIC/CROPIX
Hrvatska boksačica vraća se u profesionalni ring po prvi puta od velikog meča s Claressom Shields

Ivana Habazin vraća se u boksački ring, a svoj prvi profesionalni nastup u 2021. godini odradit će 1. svibnja na Floridi.

Točna lokacija na kojoj ćemo gledati najbolju hrvatsku boksačicu je Bonaventure Resort & Spa u Westonu. Tamo će se, naime, održati priredba u organizaciji BAD Promotionsa, a tko će sa suprotne strane dočekati Ivanu, u ovim trenucima nije poznato.

Iako se još tamo u siječnju pričalo da će Habazin povratak pobjedama tražiti u susretu s boksačkom ikonom i bivšom svjetskom prvakinjom Laylom McCarter, to, kako stvari stoje, više nije slučaj.

Na posteru koji je osvanuo na Ivaninom Instagram profilu, ali i stranici BAD Promotionsa, ime protivnice nije navedeno, a u komentarima na objavu Ivana je fanovima odgovorila s "uskoro će se saznati".

A da je došlo do promjene u planovima, može se zaključiti i iz jednog 'tweeta' Layle McCarter koja je nedugo prije Ivanine objave potvrdila da će njena iduća borba biti u 10. travnja u Dubaiju.

Habazin je u dosadašnjoj karijeri upisala 20 pobjeda i četiri poraza. Posljednji profesionalni meč odradila je 10. siječnja prošle godine kada je u Atlantic Cityju izgubila od boksačke superzvijezde Claresse Shield. Bio je to, podsjetimo, meč o kojem su na kraju odlučivale sudačke kartice i iz kojeg je Amerikanka izašla s WBC i WBO pojasom u super-velter kategoriji.

Linker
20. travanj 2024 09:21