Regija

Poznat je datum meča Hrgovića i Zhanga, bit će sunaslovna borba jednog od najvećih mečeva godine

Filip Hrgović

 Goran Mehkek/CROPIX
Organizatori do sada najvećeg Hrgovićevog meča imaju namjeru istom dati najveću moguću važnost

Dva tjedna prošla su otkako smo saznali tko je preuzeo organizaciju meča između Filipa Hrgovića i Zhanga Zhileija te koliko će koji boksač tim putem zaraditi. Sad se pojavila i ona informacija koja nas zapravo sve najviše zanima, a to je datum meča službeno proglašenog mečem za obaveznog izazivača teške kategorije IBF organizacije.

BoxingScene je došao do informacije kako će se hrvatski i kineski teškaš, obojica bivši olimpijski medaljaši, naći na jednom od najvećih ovogodišnjih boksačkih programa. Nastupit će 7. svibnja na "Cinco de Mayo" priredbi koju predvodi trenutno najbolji i najpopularniji boksač svijeta, Saul "Canelo" Alvarez.

Canelo će u tom meču napasti WBA titulu poluteške kategorije, koju će tim putem braniti Dmitri Bivol. Bit će to njegov prvi meč ove godine, a on će tim putem već gotovo po pravilu nastupiti na "Cinco de Mayo", veliki meksički praznik inače vezan uz organizacije najvećih boksačkih priredbi.

Dodaje se kako bi Hrgović i Zhang tim putem trebali biti sunaslovna borba, odnosno u ringu će se naći posljednji prije glavne dvije zvijezde, čime će ponuditi uvod u njihov okršaj. Priredba će se prenositi putem DAZN servisa, a organizator je Matchroom Boxing, koji je zajedno s Hrgovićevim promotorima, Wasserman Boxingom, putem licitacije honorara preuzeo prava organizacije.

Priredba se održava u spektakularnoj T-Mobile Areni u Las Vegasu, što će ujedno značiti drugi Filipov uzastopni nastup u "Meki boksa". Svoj trenutno posljednji meč odradio je u prosincu prošle godine u MGM Grand Areni, također na Matchroomovom programu. Tada je savladao Emira Ahmatovića za svoju 14. pobjedu, od čega je 12 ostvario prekidom.

38-godišnji Kinez Zhang Zhilei trenutno je na omjeru 23-0-1, uz 18 nokauta, a posljednji put borio se krajem studenog prošle godine, kad je savladao Craiga Lewisa. Meč ranije odradio je neodlučeno protiv Jerryja Forresta i upravo zbog boksa koji je prikazao u tom meču većina medija, analitičara, ali i fanova, smatra Hrgovića izrazitim favoritom u ovom. No, sve ćemo saznati kad uđu u ring prepune dvorane, uz milijunsku publiku pred ekranima.

Linker
17. travanj 2024 12:06