K1 i Boks

Anthony Joshua prisjetio se amaterskog meča protiv Joea Joycea: ‘Istu priču gledali bi i danas‘

Anthony Joshua

 Simon Dael/Shutterstock Editorial/Profimedia
Popularni britanski teškaš putem Twittera odgovarao je na brojna pitanja svojih pratitelja

Rat između Ukrajine i Rusije radi svakakve pomutnje i u svijetu sporta. Iako nadležna boksačka tijela trenutno nisu uvela sankcije za ruske boksače i borac poput Dmitryja Bivola ima ugovoren veliki meč protiv Canela Alvareza, problemi su prisutni kad su ukrajinski boksači u pitanju.

Naime, boksači poput Vasyla Lomachenka i Oleksandra Usyka vratili su se u svoju državu te su fokusirani na obranu od ruske invazije. Ovaj potonji rekao je kako je spreman staviti svoju karijeru na pauzu, dokle god je potreban svojoj državi, a slično razmišlja i Lomachenko.

Situacija s Usykom komplicira stvari za Anthonyja Joshuu. Britanac je u devetom mjesecu prošle godine poražen od strane Usyka te je izgubio WBA, IBF, WBO i IBO titule prvaka u teškoj kategoriji. AJ ima pravo na instantni revanš i tu opciju planira iskoristiti. Dvojica sjajnih boksača trebali su tijekom proljeća ponovno odmjeriti snage, no trenutno je nepoznato kada će Usyk biti u mogučnosti vratiti se u ring.

Jedan od boksača koji je spreman uskočiti kao zamjena za Usyka, jeste Joe Joyce (13-0-0). 36-godišnji Britanac neporažen je u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri, a iza sebe ima i srebro s Olimpijskih igara održanih u Rio de Janeiru 2016. godine. Joyce je jedno od uzbudljivijih imena teške kategorije i vrijeme mu je za veći iskorak. Nokautiravši Daniela Duboisa i Carlosa Takama, dokazao je kako je spreman napasti sam vrh, a Joshua bi bio sjajan test za njeg. Ipak. čini se kako AJ ne vidi Joycea kao naročitu prijetnju, ali niti Otta Wallina koji se također spominje kao moguća opcija.

''Lol ok...Dijelio sam ring s većinom ljudi koje danas gledate u teškoj kategoriji. Boksao sam protiv Otta Wallina dvaput u mlađim danima i boksao sam protiv Joea (Joycea) te sam ga zaustavio u prvoj rundi. Danas bi napravio istu stvar. Ništa se nije promijenilo.'', napisao je Joshua putem Twittera, referirajući se očito na mečeve iz amaterskih dana.

Inače, Joshua je to napisao u sklopu svojevrsnog Q&A-ja koji je odradio s fanovima na Twitteru te je odgovarao na brojna zanimljiva pitanja. Između ostalog, dotaknuo se i Deontayja Wildera.

''Hajdemo završiti ovu 'AJ bježi od Wildera' sagu. Poštujem Wildera i on je dobar borac. Jednostavno nije bio spreman boriti se sa mnom. Ako ne vjerujete, pogledajte sliku ispod.'', napisao je AJ pritom priloživši jedan od Wilderovih ''tvitova'' u kojem američki boksač objašnjava kako je prihvatio meč s Furyjem, iako su mu nudili meč protiv Joshue a više novca.

Međutim, Wilderov ''tvit'' govori kako je Deontay htio ispoštovati nekakav dogovor s Furyjem pa je zato odbio borbu protiv Joshue i ničime ne odaje dojam da Wilder nije bio spreman boriti se protiv AJ-a. Očito se radi o provokaciji od strane Joshue.

Linker
20. travanj 2024 16:16