Regija

Poznati su koeficijenti za Delijin najveći meč u dosadašnjoj karijeri: Ante je osjetni favorit

Ante Delija i Matheus Scheffel

 Instagram (pfl)
Hrvatski teškaš krajem 11. mjeseca pokušat će osvojiti ovosezonski PFL-ov turnir

Izuzev Ivane Habazin koja se ovog vikenda bori za WBC-ovu Silver titulu u velter kategoriji, do kraja godine čeka nas nekoliko vrlo važnih nastupa kad su u pitanju hrvatski borci.

Roberto Soldić u 12. mjesecu debitirat će pod okriljem ONE-a protiv Murada Ramazanova, a nedavno je Eddie Hearn otkrio da se radi na ugovaranju meča između Alena Babića i Oscara Rivasa, za titulu svjetskog prvaka u ‘‘bridger‘‘ kategoriji. Ta borba trebala bi se održati drugom polovicom 11. mjeseca. Povremeno se šuška i o nastupu Stipe Miočića na UFC 282 eventu u 12. mjesecu, ali tu smo daleko od službene potvrde i šanse su male.

Među svima nabrojanima, jedno ime nedostaje, a to je ono Ante Delije. Hrvatski teškaš 25. studenog (11. mjesec) odradit će najvažniji meč u dosadašnjoj karijeri. ‘‘Hodajuću nevolju‘‘ čeka borba protiv Matheusa Scheffela u finalu PFL-ovog turnira. Glavna nagrada iznosi milijun dolara, a nakon poraza u finalu prošle godine, Delija silno želi napraviti jedan korak dalje i uzeti glavnu nagradu.

Ante je u prvom ovosezonskom nastupu nokautirao Scheffela u drugoj rundi te stoga očekivano ulazi kao favorit u finalni obračun. Naime, poznati su prvi koeficijenti za taj meč, a koeficijent na pobjedu Delije iznosi 1,50, dok je pobjeda Scheffela na koeficijentu 2,75. Radi se o određenoj promjeni u odnosu na prvi meč.

Delija je i tada otvorio kao favorit (1,33-3,40), ali kako se meč bližio, koeficijent na hrvatskog teškaša iznosio je oko 1,15, dok je pobjeda Scheffela varirala od 5,00 pa sve do 6,75 u nekim kladionicama.

Iako ga je Delija nokautirao u tom meču, koeficijent je sada nešto manji, jer ‘‘Buffa‘‘ je nakon toga upisao dvije pobjede, od čega je jedna došla protiv Brune Cappelozze, prošlogodišnjeg osvajača turnira. Vidjet ćemo što Brazilac sprema za revanš s Delijom, a dok čekamo još nešto više od mjesec dana, pri dnu teksta možete pogledati novu PFL-ovu kratku najavu tog meča.

Linker
26. travanj 2024 05:23