Regija

PFL objavio raspored za finalnu večer: Osim Delije nastupit će i unuk Muhammada Alija

Ante Delija

 Screenshot (instagram, Pfl)
Hrvatski borac krajem 11. mjeseca bit će u lovu na glavnu nagradu od milijun američkih dolara

Nešto manje od dva mjeseca dijele nas od finala ovosezonskog PFL-ovog turnira. 25. studenog (11. mjesec) održate će se posljednji ovosezonski event, a Hulu Theater unutar Madison Square Gardena bit će lokacija na kojoj će se borci obračunati za glavne nagrade u iznosu od milijun američkih dolara.

Poznato je tko će predvoditi taj event, a radi se o očekivanom izboru organizatora. Kayla Harrison kao jedno od glavnih lica promocije borit će se protiv Larisse Pacheco u finalu lake kategorije, a Kayla će pokušati osvojiti turnir po treći put.

Pacheco i Harrison borile su se i 2019. godine u finalu, a jednoglasnom odlukom sudaca slavila je Harrison koja u ovaj meč ulazi s 15 pobjeda u jednako toliko nastupa. Pacheco je na omjeru 18-4, a posljednji poraz upisala je upravo krajem 2019. godine protiv Kayle. Nakon toga nanizala je pet uzastopnih pobjeda.

U sklopu finalne večeri najviše će nas zanimati finale teške kategorije. Naš Ante Delija nakon drugog mjesta prošle sezone, ove godine bit će veliki favorit za pobjedu u finalu. Protivnik će mu biti Matheus Scheffel, Brazilac kojeg je Delija nokautirao u prvom kolu ovosezonskog turnira. Delija je bez sumnje kvalitetniji borac od ‘‘Buffe‘‘, ali morat će ući maksimalno spreman i bez podcjenjivanja u taj dvoboj.

Ante će nastupiti u sklopu glavnog dijela priredbe (‘main card‘), a prvi put u povijesti PFL-a, gledat ćemo PPV (Plati pa gledaj) event. Što se našeg područja tiče, Arena Sport je dosad prenosila sve ovosezonske nastupe Ante Delije, a preostaje nam vidjeti hoće li tako biti i 25.11.

Nekoliko mečeva nevezanih za turnir također je najavljeno za taj event. Najzanimljiviji je onaj između donedavnih UFC-ovih boraca, Shanea Burgosa i Marlona Moraesa. Moraes se čak i vratio iz mirovine te je potpisao s UFC-om, a nekoć je vrlo uspješno nastupao pod okriljem PFL-a. Tada se organizacija zvala World Series of Fighting (WSOF), a Moraes je bio prvak bantam kategorije i titulu je uspješno branio pet puta. 11-0 bio je njegov omjer pod okriljem WSOF-a, ali u meč protiv Burgosa ulazi sa četiri uzastopna poraza, a sva četiri došla su nokautom.

Biaggio Ali Walsh, unuk Muhammada Alija odradit će svoj PFL debi te večeri, ali njegov meč bit će sankcioniran kao amaterska MMA borba. Protivnik će mu biti Tom Graesser. Više o Biaggiju i njegovom potpisu za PFL možete pročitati OVDJE, a pri dnu teksta nalazi se kompletan raspored za PFL-ovu finalnu ovosezonsku večer. Bitno je napomenuti kako će organizatori dodati još dva meča na program, ali zasad nije poznato tko će popuniti ta mjesta.

PFL 10 2022 - raspored borbi:

MAIN CARD:

Finale ženske lake kategorije: Kayla Harrison vs. Larissa Pacheco

Finale perolake kategorije: Brendan Loughnane vs. Bubba Jenkins

Shane Burgos vs. Marlon Moraes

Finale teške kategorije: Ante Delija vs. Matheus Scheffel

Finale lake kategorije: Olivier Aubin-Mercier vs. Stevie Ray

Finale velter kategorije: Sadibou Sy vs. Dilano Taylor

Finale poluteške kategorije: Robert Wilkinson vs. Omari Akhmedov

PRELIMINARNI DIO PRIREDBE:

Natan Schulte vs. Jeremy Stephens

Dakota Ditcheva vs. Katherine Corogenes

Biaggio Ali Walsh vs. Tom Graesser (amateur)

Linker
24. travanj 2024 05:02