Regija

Poznati su pobjednici četvrte sezone FNC Armagedona: Suljkanović i Ceranja oduševili borbom

Dino Suljkanović (lijevo) i Andres Ramos (desno)

 Fnc | Rtl Premium
FNC je dobio nekoliko novih zanimljivih talenata

FNC-ova današnja priredba u Bugojnu sastoji se od dva dijela. Prvi dio eventa činila su finala FNC Armagedona, a gledali smo finalne mečeve u četiri različite težinske kategorije.

Finale četvrte sezone FNC Armagedona otvorili su borci perolake kategorije, Nikola Đurđev iz Srbije i Leo Ounok iz Austrije. Ounok je finale Armagedona izborio porazivši Davida Kuša u polufinalu, dok je Nikola Đurđev upao kao zamjena za Borisa Stanića.

Finale perolake kategorije: Leo Ounok vs. Nikola Đurđev

Đurđev je u prvoj rundi borbe pokazao da je hrvački dominantniji i u dva navrata dolazio je do rušenja. Međutim, BJJ vještine srpskog borca nisu bile na adekvatnoj razini i Đurđev bi nedugo nakon rušenja gubio dominantnu poziciju i završavao bi kao donji. Ounok je veći dio runde proveo u kontroli iz gornje pozicije, ali teško je reći tko je nanosio veću i konkretniju štetu u prvoj rundi.

Ounok je drugu rundu otvorio jako dobro i lijevim aperkatom poslao je Đurđeva na tlo. Srpski borac signalizirao je da nije uzdrman, no to je obično znak da je borac ipak u problemu. Ounok je namirisao krv, pritisnuo je Đurđeva i lijevim krošeom nokautirao je srpskog borca nakon 38 sekundi druge runde. Austrijski borac upisao je treću pobjedu u petom profesionalnom nastupu i postao je osvajačem četvrte sezone FNC Armagedona u perolakoj kategoriji. Nikola Đurđev upisao je svoj treći poraz u šestom profesionalnom MMA nastupu.

Finale lake kategorije: Luka Ceranja vs. Dino Suljkanović

Finale lake kategorije ponudilo je obračun Luke Ceranje iz zagrebačkog ATT-ja i Dine Suljkanovića, slovenskog borca bosanskohercegovačkih korijena.

Ceranja je u finale ušao porazivši Mateja Žvigača nokautom u prvoj rundi, dok je Suljkanović uskočio kao zamjena za Akoša Deneša. Suljkanović i Ceranja ponudili su nam uistinu fantastičan meč na sve tri runde.

Ceranja je prvom polovicom borbe dominirao, sjajno je kontrolirao distancu i prezentirao je dobre kickboksačke vještine. Međutim, krajem druge runde Suljkanović dolazi do rušenja i pogađa serijom dobrih udaraca kojom je vjerojatno i ‘‘ukrao‘‘ drugu rundu.

Vidno umoran bio je Ceranja u trećoj rundi i u nekim navratima pogledom je tražio sat i čekao je kraj meča. Suljkanović je sve više pritiskao, pogađao je desnim direktom i lijevim krošeima, a pred kraj runde došao je i do rušenja. Pokušavao je Suljkanović završiti Ceranju, ali borac iz ATT-ja nije se dao završiti i izdržao je do samog kraja.

Težak posao imali su suci, a na koncu smo pobjednika dobili podijeljenom sudačkom odlukom (29-28, 28-29, 29-28). Pobjednik četvrte sezone FNC Armagedona u lakoj kategoriji postao je Dino Suljkanović, a vrijedi istaknuti kako je Suljkanović uživao i veliku podršku publike u Bugojnu. Neposredno nakon meča, Suljkanović je dao i kraću izjavu za Fight Site.

‘‘Osjećaj je nevjerojatan, nisam očekivao ovakvu podršku, svaka čast. Stvarno nisam očekivao da će biti ovako. Sjajna publika, sve odlično. Ako mi FNC ponudi ugovor, nadam se što skorijem meču.‘‘

Zbilja odličan meč u kojem su obojica dali sve od sebe, a čak da je pobjeda otišla i na Ceranjinu stranu, ne bi se moglo reći da je Suljkanović ‘‘pokraden‘‘. Bio je to jedan jako tijesan i atraktivan meč.

Finale u srednjoj kategoriji: Taurus Kuskys vs. Sevastianu Vasile

Pobjednik u srednjoj kategoriji tražio u obračunu između Sevastianu Vasilea i Taurusa Kuskysa. Radi se o dvojici boraca koji su tražili prvu profesionalnu pobjedu u karijeri, a Vasilea smo imali prilike gledati u polufinalu ovosezonskog Armagedona. Rumunjsko-talijanski borac u polufinalu je na bodove izbacio Franu Brnadu. Kuskys nije nastupio u polufinalu.

Prva runda između Vasilea i Kuskysa bila je runda za zaborav. Obojica su oklijevali i kalkulirano su odradili prvih pet minuta. Čekalo se tko će prvi dodati gas i napraviti nešto konkretnije, ali niti početak druge runde nije bio obećavajuć. Nastavili su se borci odmjeravati s distance i tražili su šansu za prvu konkretniju akciju. Nešto bolji bio je Kuskys zbog nekoliko čistih pogodaka prednjim direktom, a povremeno je napadao i boksačkim kombinacijama kojima je pogađao tijelo Vasilea. Sevastianu Vasile nije napravio apsolutno ništa kroz prvih deset minuta borbe.

Iako su se čuli zvižduci s tribina, Vasile i Kuskys nisu pokazali neku naročitu reakciju i nastavili su u istom tempu. Litavac Kuskys čak je i pokušavao inicirati borbu, odradio je solidan nastup, ali Sevastianu Vasile danas se pokazao lošim partnerom za ples. Nismo vidjeli niti sjenu onog Vasilea koji je porazio Brnadu u polufinalu i zasluženo je jednoglasnom odlukom sudaca izgubio finale protiv Taurusa Kuskysa. Šteta što je Vasile pružio ovako loš nastup u finalu i ovo je definitivno jedan od lošijih nastupa u svim dosadašnjim finalima Armagedona.

Finale u poluteškoj kategoriji: Andres Ramos vs. Darko Sviben

Posljednji meč ovosezonskog FNC Armagedona ponudio je obračun dvojice poluteškaša. Darko Sviben finale Armagedona izborio je porazivši Gojka Kalanja, a 27-godišnjeg Svibena iz tima Ivice Jakopića čekao je meč protiv Kubanca Andresa Ramosa. Ramos nije nastupio u polufinalu, a radi se o borcu koji se priprema u pulskom Trojanu.

Već nakon 35-40 sekundi prve runde, Ramos je došao do prvog rušenja, a Svibena je rušio ‘‘double leg‘‘ rušenjem. Nakon 60-ak sekundi, Ramos je došao do ‘‘full mounta‘‘ i serijom udaraca počeo je tražiti prekid u prvoj rundi. Nisu to bili pretjerano snažni udarci, ali konstantno su odsjedali na glavi Svibena i nakon nešto manje od dvije i pol minute borbe, Andres Ramos došao je do pobjede tehničkim nokautom.

Vrlo dominantna izvedba Andresa Ramosa koji bi mogao biti zanimljiva akvizicija za FNC-ovu polutešku kategoriju. Radi se o borcu koji preferira hrvanje i kontrolu u parteru, a lakoćom je došao do pobjede u finalu Armagedona.

Pobjedom Ramosa došli smo do kraja prvog dijela FNC-ovog eventa u Bugojnu, a uslijedilo je pet ‘‘superfightova‘‘ o kojima ćete čitati u zasebnim izvještajima na našem portalu.

Linker
02. svibanj 2024 23:27