Regija

Poznati trener se zbog komentara o Hrgoviću sramoti na društvenim mrežama: ‘Prestani, ispadaš glup...‘

Filip Hrgović
 DRAGAN MATIC/CROPIX
‘Budimo pošteni, ne možeš kriviti Hrgovića što je prihvatio teži meč...‘

U petak je potvrđeno da će Filip Hrgović (12-0) za idućeg protivnika imati Amerikanca Michaela Huntera. Borba s jednim od najboljih teškaša svijeta oduševila je sve fanove hrvatskog nokautera, ali ima i onih kojima takav rasplet nije najbolje sjeo.

Jedan od njih je Billy Nelson, poznati škotski trener koji surađuje s teškašem Martinom Bakoleom (16-1).

Nelson je, naime, bio uvjeren da će njegov borac za idućeg suparnika imati upravo najboljeg hrvatskog boksača. Meč je to o kojem se već duže vrijeme priča, a prije nekakvih desetak dana čak je i Filipov promotor Nisse Sauerland sugerirao da bi to trebao biti pravac u kojem će se kretati Hrgovićeva karijera.

"Bakole bi u ovoj fazi karijere svakako bio najbolji ispit za Filipa i pravi spektakl za fanove. Bio bi to upravo onakav test kakav nam je potreban. Znam da je Bakoleu službena ponuda poslana. Pitanje je samo koliko su oni sami ozbiljni oko meča protiv Filipa", rekao je sredinom ovog mjeseca Sauerland u razgovoru za Sky Sports.

A čini se da je tim trenutno 21. teškaša svijeta (prema BoxRecu) bio ozbiljan oko ove priče, ali očito je da su zakasnili s prihvaćanjem ponude pa je tako Hrgović, sasvim opravdano, prihvatio ukazanu priliku protiv Huntera koji ne samo da je po istoj ljestvici bolje rangiran od Bakolea (7.) već Filipu donosi i borbu koja će odrediti prvog IBF-ovog izazivača.

Iako u tim trenucima meč još uvijek nije bio potvrđen, Nelson je nekoliko sati prije službene objave idućeg Hrgovićevog nastupa optužio hrvatskog borca da je "ponovno izbjegao borbu s Bakoleom", a onda je još na slikovit način poručio da ostali teškaši strahuju od njegovog borca.

"Koga je to Hrgović pobijedio da je zaslužio borbu koja će odrediti izazivača?" - pitao se usput škotski trener.

Nešto kasnije, Nelson je i uz službenu potvrdu borbe Hrgovića i Huntera ostavio kratak komentar s nekoliko emojija trkača, valjda time poručivši da hrvatski udarač 'bježi' od Bakolea.

Da je Nelson pretjerao, jasno je gotovo pa svima pa su tako njegovi komentari naišli na podsmjeh i kritike boksačkih fanova. Većina se složila s time da je Filip sasvim opravdano prihvatio puno veći, ali i teži meč jer upravo je Hunter jedini boksač koji je porazio Bakolea i to u tehničkim nokautom u desetoj rundi. Taj se meč, podsjetimo, dogodio u listopadu 2018. godine.

Neke od najzanimljivijih komentara na ovu temu prenosimo vam u nastavku članka:

"Prijatelju, vrijeme je da dođeš k sebi. Pa ovo je meč za prvog izazivača i on može dobiti puno više toga borbom protiv Huntera, nego protiv tvog lika."

"Pa o čemu ti pričaš? Hunter je pobijedio Martina, a to ga stavlja ispred njega. Ovo je jednostavna matematika."

"Prestani, samo se sramotiš."

"Stvarno ispadaš glup zbog ovakvih izjava. Zašto bi prihvatio borbu s Martinom umjesto one za prvog izazivača? Pogotovo kada znamo da ga je Hunter već pobijedio."

"Pa ne možeš kriviti Hrgovića što je prihvatio teži meč. Budimo pošteni."

"Promašio si pitanje. Pa on će uvijek prihvatiti borbu za prvog izazivača. Zašto to ne bi napravio. Pravo pitanje bi zapravo bilo zašto Bakole nije u kombinacijama za takve mečeve."

Linker
20. travanj 2024 01:07