K1 i Boks

(VIDEO) Canelo uništio svog izazivača, nekoliko trenutaka kasnije potvrđen veliki okršaj dvojice prvaka!

Saul 'Canelo' Alvarez vs Avni Yildirim
 ED MULHOLLAND, AFP
Meksikanac je opravdao ulogu velikog favorita i u Miamiju obranio svoje titule

Dogodilo se ono što su i mnogi očekivali. Saul 'Canelo' Alvarez (55-1-2) u potpunosti je opravdao ulogu velikog favorita te u ranim nedjeljnim satima izdominirao svog izazivača Avnija Yildirima (21-3).

Po mnogima najbolji 'pund-for-pound' boksač današnjice u Miamiju je obranio svoje WBC i WBA titule u supersrednjoj kategoriji.

Nakon nešto rezerviranije prve runde, Meksikanac je u drugoj počeo sve više pogađati Yildirima, a u trećoj ga je i nakon kombinacije dva udarca uspio srušiti na pod. Turski predstavnik se vratio na noge te s osmijehom na licu nastavio meč iako je svima bilo jasno da ga je Canelo dobro uzdrmao.

Alvarez je potom navalio, tražio je prekid meča, no turski je boksač ipak izdržao do kraja runde. No, u pauzi njegov trener Joel Diaz procjenjuje da nastavak nema smisla te sucu jasno daje do znanja da predaju meč.

"Sjajno je biti aktivan i sjajno je biti ovdje u Miamiju. Htio sam odraditi dobru borbu, trebao sam nokaut i to sam uspio postići", rekao je Alvarez nakon borbe.

Nedugo nakon meča saznali smo i s kime se to meksička superzvijezda bori u svom idućem meču. Naime, boksački promotor Eddie Hearn potvrdio je da slijedi dvoboj kojeg se i očekivalo, a to je sudar dvojice prvaka - Canela kao vlasnika WBA i WBC te Billyja Joea Saundersa (30-0) kao vlasnika WBO pojasa u super srednjoj kategoriji. Datum predviđen za ovaj okršaj je 8. svibnja.

Izjavu Canela i kadrove iz meča s Yildirimom pogledajte OVDJE, a u nastavku članka nalazi se najava za meč protiv Saundersa:

Linker
30. lipanj 2024 04:19