Regija

Pred nama je prvi KSW event u 2021. godini, pogledajte što nas sve čeka ovoga vikenda!

Francisco Barrio
 SEBASTIAN RUDNICKI, KSW
Poljaci novu sezonu otvaraju s čak tri hrvatska i jednim slovenskim borcem!

Stigli smo korak do prve KSW priredbe u 2021. godini. Ove subote, 30. siječnja, u poljskom se Lodzu održava KSW 58, event na kojem ćemo gledati jednu borbu za naslov te nastupe tri hrvatska i jednog slovenskog borca.

U kavez poljskog MMA giganta ovoga se vikenda vraća i Francisco Barrio. Argentinsko-hrvatskom borcu ovo će biti drugi nastup pod okriljem KSW-a. 'Croata' je, podsjetimo, za najpoznatiju europsku MMA promociju debitirao još u studenom na KSW-u 56 kada je u posljednji trenutak uskočio u borbu protiv osjetno većeg i neporaženog Mateusza Legierskog. Unatoč tijesnom porazu većinskom odlukom sudaca, Barrio je oduševio čelnike KSW-a, a prvu će pobjedu pod njihovom promocijom ovoga puta loviti protiv Poljaka Bartlomieja Kopere.

Na KSW-u 58 gledat ćemo i Aleksandra Rakasa. Član Cro Cop Teama trebao je za KSW debitirati još u 2019. kada su Poljaci svoj spektakl doveli u glavni grad Hrvatske, no tada je Rakas doživio ozljedu noge koja ga je u posljednjim trenucima izbacila s tog 'carda'. Aleksandra će u kavezu dočekati Michal Michalski, poljski borac koji je na KSW omjeru od dvije pobjede i dva poraza, a ima i tri osvojena bonusa koja potvrđuju da se radi o nekome čije su borbe prepune akcije.

Novi hrvatski borac u KSW-u je Daniel Bažant, učenik legendarnog Zelga Galešića i član pulskog Trojana kojeg je domaća publika možda i najbolje upoznala kao finalista FNC Armagedon turnira. Bažanta u najvećem meču karijere čeka Robert Ruchala, a nešto više o toj borbi možete saznati u intervjuu koji je dao za Fight Site.

Za KSW će u subotu debitirati i najbolji slovenski borac. Uroša Jurišića već na samom startu čeka vrlo težak ispit budući da ga je KSW odmah odlučio spojiti s također neporaženim Shamilom Musaevom. Ovo je zaista sjajan meč i jasno je da će pobjednik iz istoga napraviti veliki korak prema borbi za velterašku titulu koja se trenutno nalazi u vlasništvu Roberta Soldića.

Spomenimo i da će glavne zvijezde ovoga eventa biti neporaženi prvak Salahdine Parnasse i izazivač Daniel Torres protiv kojeg će Francuz braniti svoju titulu u perolakoj kategoriji.

KSW 58 popis borbi:

Salahdine Parnasse (14-0-1) vs. Daniel Torres (11-4) - za titulu u perolakoj kategoriji

Szymon Kolecki (8-1) vs. Martin Zawada (29-15-1) - poluteška kategorija

Michal Michalski (8-4) vs. Aleksandar Rakas (16-7) - velter kategorija

Shamil Musaev (14-0) vs. Uroš Jurišić (11-0) - velter kategorija

Michal Andryszak (21-9) vs. Guto inocente (8-5) - teška kategorija

Pawel Politylo (5-2) vs. David Martinik (4-1) - bantam kategorija

Robert Ruchała (4-0) vs. Daniel Bažant (4-1) - međukategorija (68 kg)

Bartłomiej Kopera (9-6) vs. Francisco Barrio (7-2) - laka kategorija

Linker
14. travanj 2024 11:03