Regija

Predrag Bogdanović i dalje je neporažen; Stefan Negucić nije uspio poraziti iskusnog Prazeresa

Predrag Bogdanović

 Screenshot (youtube, Sbc)
Završen je spektakularni SBC 44 event održan u beogradskoj Štark Areni

Spektakl u Beogradu sinoć je opravdao očekivanja. Štark Arena ugostila je SBC 44 Revenge event, a publika je gledala šest vrlo zanimljivih mečeva. U glavnoj borbi večeri Stefan Negucić i Michel Prazeres obračunali su se za titulu prvaka SBC-ove velter kategorije.

Pričalo se da bi Negucića nova pobjeda odvela u UFC, ali srpski borac upisao je prvi poraz u svom 12. profesionalnom nastupu. Iskusni Michel Prazeres (27-4-0, 10-4 UFC) koji je dugi niz godina nastupao u UFC-, pokazao je kako niti u svojoj 40-godini nije za otpis te je došao do pobjede jednoglasnom odlukom. Fizička snaga, hrvanje i kontrola u parteru bili su glavna priča ovog meča, a Brazilac koji je nekoć pobijedio i Gilberta Burnsa, novi je SBC-ov prvak velter kategorije.

Još jedan veliki srpski talent trebao je braniti pojas, ali njegov protivnik nije mogao skinuti kilažu za laku kategoriju pa je meč održan u ‘‘catchweightu‘‘ do 165 ‘‘lbs‘‘. Radi se o Predragu Bogdanoviću koji je u svom 13. nastupu ostao neporažen te je upisao 13. profesionalnu pobjedu. Bogdanović je po mišljenju mnogih najveći potencijal u regiji, no šteta je što nije priliku u potpunosti prezentirati svoj potencijal protiv Edimilsona Souze (18-7-0). Naime, Brazilac je ozlijedio nogu tijekom prve runde i meč je prekinut zbog ozljede.

Vaso Bakočević u sunaslovnoj borbi večeri pružio je poprilično loš nastup i Max Denner Silva pobijedio ga je gušenjem u prvoj rundi. ‘‘Psihopata‘‘ nije htio tapkati na ‘‘RNC‘‘ i ostao je bez svijesti. Odmah nakon poraza, Bakočević se povukao iz MMA-a, a više o tome možete pročitati OVDJE.

Miloš Janičić pobjedom nad Akbarom Gadzhiekperovim i Slobodan Maksimović pobjedom nad Paulom ‘‘Bananadom‘‘ poboljšali su učinak regionalnih boraca, a Stefan Sekulić nažalost je nastavio s lošom formom te je upisao treći poraz zaredom. Aslambek Arsamikov nokautirao ga je u prvoj rundi, nakon samo 15 sekundi borbe.

Kompletne rezultate priredbe pročitajte pri dnu teksta.

Michel Prazeres def. Stefan Negucić via jednoglasnom odlukom sudaca

Max Denner Vieira def. Vaso Bakočević via submission (RNC) - R1, 1:31

Predrag Bogdanović def. Edimilson Souza via TKO (ozljeda noge) - R1, 3:13

Miloš Janičić def. Akbar Gadzhiekperov via TKO - R3, 1:52

Aslambek Arsamikov def. Stefan Sekulić via KO - R1, 0:15

Slobodan Maksimović def. Paulo Goncalves Silva via jednoglasnom odlukom sudaca

Linker
20. travanj 2024 17:59