Ostalo

Sara Luzar Smajić ugovorila debi u Oktagon MMA organizaciji: Čeka ju nastup na eventu koji će predvoditi bivši UFC-ovi borci

Sara Luzar Smajić

 Instagram (sara Luzar Smajić)
29-godišnja hrvatska borkinja bantam kategorije trebala bi debitirati u Oktagonu za točno dva mjeseca

Oktagon MMA organizacija iz godine u godinu sve više rasti i njihov eventi prerastaju u sve veće spektakl. Sinoć održani Oktagon 59 event u Bratislavi također nije razočarao, ali rezultate regionalnih boraca nećemo pamtiti po dobrome.

Predrag Bogdanović ispao je u četvrtfinalu Tipsport Gamechanger turnira. Srpski borac poražen je prekidom u meču protiv ponajveće Oktagonove zvijezde, Losenea Keite. Nije to bila dobra izvedba Predraga Bogdanovića, a dojam je kako je imao vještine za ugroziti Keitu. Previše srljanja i nerazrađenih pokušaja rušenja koštali su Bogdanovića gubitka energije, Keita je iskoristio situaciju i tehničkim nokautom u drugoj rundi izborio je polufinale.

Poraz je upisala i Srpkinja Jovana Đukić koju je u prvoj borbi večeri porazila domaća predstavnica Veronika Smolkova. Baš kao i Bogdanović, Jovana Đukić također je izgubila tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Hrvatskih predstavnika na ovoj priredbi nije bilo, ali danas je došla potvrda kako ćemo na Oktagon 61 eventu imati predstavnicu. Sara Luzar Smajić (4-2-0), ponajbolja hrvatska MMA borkinja debitirat će pod okriljem Oktagon na priredbi u Brnu (Češka). 29-godišnju ‘‘Guerreiru‘‘ čeka okršaj protiv Cecilie Bolander. Trenutno neporažena Norvežanka iza sebe ima tri nastupa i sva tri puta upisala je pobjedu.

Prva dva meča okončala je u prvoj rundi i u oba navrata slavila je polugom na ruci. Posljednji nastup odradila je u 11. mjesecu prošle godine, a podijeljenom sudačkom odlukom pobijedila je Ninu Nikoliju Milošević. Bolander dosad također nije nastupala pod okriljem Oktagona. Meč između Smajić i Bolander održat će se u bantam kategoriji.

Saru nismo gledali u akciji još od sedmog mjeseca 2022. godine i poraza na KSW 72 eventu. Emilia Czerwinska tada je slavila jednoglasnom odlukom, a bio je to ujedno i posljednji Sarin nastup unutar KSW-a gdje je upisala dvije pobjede i jedan poraz.

Trebala je Luzar Smajić odraditi prvi meč unutar Oktagona u drugom mjesecu ove godine, ali borba između nje i Roze Gumienne ipak se nije održala. Nadamo se kako neće biti problema s ugovorenom borbom između Sare i Cecilie Bolander, jer vrijeme je da se Sara vrati frekventnom nastupanju unutar kaveza.

Oktagon 61 event na rasporedu je 21. rujna (deveti mjesec). Winning Group Arena u Brnu poprište je događaja, a priredbu će predvoditi dva bivša UFC-ova borca. Makhmud Muradov (26-8-0, 4-2 UFC) i Scott Askham (20-6-0, 2-4 UFC) odmjerit će snage u glavnoj borbi večeri. Obojica su velika pojačanja Oktagon MMA organizacije, a špekulira se kako će Oktagon sljedeće godine organizirati turnir u srednjoj kategoriji. Askham i Muradov trebala bi biti zvučna imena koja će biti dio tog turnira, pojedini izvori navode kako Oktagon želi i Roberta Soldića u ždrijebu tog turnira. ‘‘Robocop‘‘ je i dalje dio ONE Championshipa, ali azijska organizacija postepeno se rasipa i sve više zvučnih MMA boraca napušta ONE. Nadamo se da će i Soldić biti jedan od njih, jer u ONE-u jednostavno ne dobiva dovoljno prilika za prezentirati svoje vještine.

Linker
29. kolovoz 2024 01:30