Regija

Prekinut je pobjednički niz Sare Luzar Smajić: Najbolja hrvatska borkinja izgubila je na KSW 72 eventu

Sara Luzar Smajić

 Screenshot (youtube, Ksw)
Hrvatska borkinja s njemačkom adresom odradila je nedovoljno dobar nastup u Poljskoj

Iako je UFC-ova priredba u Londonu u središtu MMA pažnje, treba napomenuti kako se trenutno održava i KSW 72 priredba. Poljski Kielce grad je domaćin, a nastup koji nas je najviše zanimao svakako je onaj Sare Luzar Smajić. 27-godišnja hrvatska borkinja muha kategorija tražila je treću KSW pobjedu u svom trećem nastupu za poljsku promociju, ali nažalost, doživjela je svoj prvi poraz u KSW-u.

‘‘Guerreira‘‘ ušla u borbu s četiri pobjede zaredom, ali Emilia Czerwinska pokazala se boljom i Luzar Smajić upisala je drugi poraz u svom šestom profesionalnom nastupu. 32-godišnja domaća predstavnica odradila je jako zrel nastup od samog početka i upisala je svoju drugu profesionalnu pobjedu (2-0).

Prva runda borbe protekla je velikim dijelom u podosta kalkuliranom pristupu od strane obje borkinje. Czerwinska i Smajić nisu ulazile u otvorene razmjene, ali djelovale su tehnički profinjeno. Posebno je iznenađujuća bila izvedba domaće predstavnice koja unatoč samo jednom profesionalnom nastupu, djelovala je jako zrelo i smireno. Krajem runde vidjeli smo ključan trenutak prve dionice. Czerwinska je desnicom sjajno pogodila hrvatsku borkinju koja je završila uzdrmana na tlu. Zauzela je Poljakinja gornju poziciju iz garda, ali vremena za nešto konkretnije nije bilo, a i Sara je uspjela ostati prisebna nakon teško udarca koji je primila.

Prva polovica druge runde protekla je u sličnom ritmu kao većina prve runde. Borkinje su se držale na distanci i povremeno su razmjenjivale udarce u stojci. Niti jedna od borkinja nije se koristila kickovima, a Czerwinska je ipak nešto bolja bila u boksačkim razmjenama. Poljakinja ima iskustvo nastupanja u profesionalnom boksu i to se očitovalo u njenim kombinacijama. Treba reći kako se Poljakinja i jako dobro kretala u kavezu. Sredinom runde, Luzar Smajić tražila je rušenje, ali nakon neuspješnog pokušaja i klinča, borkinje su završile na tlu, no Czerwinska je završila u gornjoj poziciji (polu-gard). Ništa konkretno nije Poljakinja napravila iz gornje pozicije i borba je otišla u treću rundu.

Svjesna je Sara bila da je izgubila prve dvije runde i sjajno je otvorila treću rundu. Odmah je skratila distancu, pritisnula je Czerwinsku uz ogradu kaveza i ‘‘double leg‘‘ rušenjem ju je srušila. Sara Luzar Smajić završila je u gardu svoje protivnice. Ipak, nisu borkinje dugo bile u parteru prije nego ih je sudac vratio u stojku. Nastavak runde, sve do samog kraja borbe, protekao je u razmjenama s distance. Sara više nije tražila rušenje i klinč, nego se prepustila onome što je njenoj protivnici najbolje odgovaralo. Poljakinja je dobro koristila duljinu svojih ekstremiteta, dobru boksačku tehniku i kvalitetan rad nogu. Prava šteta što Smajić nije više inicirala klinč, rušenja i ‘‘prljaviju‘‘ borbu, jer Poljakinja se jako ugodno osjećala u tehničkom nadmetanju s distance.

Vidjelo se kako Poljakinja posjeduje bogato kickboksačko, ali i boksačko iskustvo. Jako lijepo je blokirala Sarine udarce, dok je svoje precizno pogađala od početka do kraja i zasluženo je došla do pobjede jednoglasnom odlukom. Czerwinska će svakako imati štošta za reći unutar KSW-a, iako je tek dva profesionalna nastupa odradila (oba u KSW-u).

Što se Sare tiče, jednostavno je bila lošija danas i preostaje joj povratak u dvoranu te rad na ispravljanju pogrešaka iz ovog meča. Luzar Smajić je i dalje mlada te perspektivna borkinja, a ono najbolje od nje tek slijedi.

Linker
14. travanj 2024 22:45