Regija

Promjene na FNC 11 eventu: Bojković i Erslan dobili nove protivnike, Ishii otkazao nastup

Marko Bojković i Mauro Paixao (desno)

 Fnc
Organizatori su brzo reagirali s pronalaskom zamjena, ali ipak su ostali bez jednog meča

Organizacija borilačkih evenata i sastavljanje ‘‘fight carda‘‘ uvijek je nezahvalan i nepredvidljiv posao, a problemi nisu zaobišli ni FNC 11 event koji se u nedjelju (28.5.) održava u Areni Zagreb.

Organizacija je danas potvrdila nekoliko promjena na ‘‘fight cardu‘‘. Ivan Erslan ipak se neće boriti protiv Edersona Cristiana Maceda (11-7-0) u glavnoj borbi večeri na FNC 11 eventu. Brazilac je na jučerašnjem treningu pretrpio frakturu nožnog prsta i otkazao je nastup. Organizatori su ekspresno reagirali i pronašli su zamjenskog protivnika.

Iskusni Brazilac Dirlei Broenstrup (17-10-0) pristao je uskočiti na ‘‘short notice‘‘ i novi je Erslanov protivnik. 41-godišnji Broenstrup poznat je borac na brazilskoj regionalnoj sceni, a u borilište je ulazio s nekim poznatim teškašima kao što su Maxim Grishin i Parker Porter. Obojica su ga porazili, ali Broenstrup je protiv Grishina odradio sve tri runde na gostujućem terenu u Rusiji i radi se o borcu koji se može nositi s kvalitetnim protivnicima. Iza Broenstrupa je šest pobjeda nokautom i sedam ‘‘submissionom‘‘, ali po tri puta je gubio na oba načina i očito se radi o borcu kod kojeg je sve moguće. U posljednjih šest nastupa, Broenstrup je upisao pet poraza i jednu pobjedu, a u meč protiv Erslana ulazi s dva poraza u nizu. Jasno da će biti ogroman autsajder, ali ne smije ga se podcijeniti.

Promjene su se dogodile i po pitanju Bojkovićevog meča. Talentirani srpski borac Marko Bojković trebao se boriti protiv Shamila Irisbieva (4-1-0), ali Irisbiev je početkom tjedna obolio od upale pluća, a jasno da u takvom stanju nastup ne dolazi u obzir. Mauro Paixao (10-6-0) uskočit će kao zamjena, a ovog Brazilca imali ste prilike gledati u trećem mjesecu na FNC 10 eventu. Paixao je tada izgubio ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi, a bolji je bio Tariel Abassov.

Ozljedu je zadobio i Satoshi Ishii koji se trebao boriti s Carlosom Eduardom, ali FNC ovdje nije uspio pronaći zamjenu i taj meč u potpunosti je otkazan. Ishii je dao sve od sebe da se osposobi za nastup, ali to mu na kraju nije pošlo za rukom i FNC je najavio pomjeranje ovog meča za neki drugi event. Šteta, jer radilo se o obračunu dvojice boraca koji spadaju među najrenomiranije borce na cijelom ‘‘fight cardu‘‘.

Šteta zbog ovih otkazivanja i promjena, ali svaka čast organizatorima na brzim reakcijama i zamjenskim protivnicima. Nadamo se da je ovdje kraj takvim problemima i da neće biti nepredviđenih promjena do nedjelje i spektakla u Areni.

Linker
12. travanj 2024 02:27