Regija

Promjene u planovima Marka Čalića: ‘Tražimo novi meč, želim se čim prije vratiti u ring!‘

Marko Čalić
 GORAN SEBELIC/CROPIX
‘Nakon borbe s Buatsijem, javio mi se i brat Dilliana Whytea...‘

Hrvatski poluteškaš Marko Čalić (11-1) zaželio se ringa i nadao se da će već ovoga mjeseca upisati svoj 13. profesionalni nastup, ali priredba na kojoj je trebao nastupiti 27. ožujka odgođena je za neka bolja vremena.

Razlog je, pogađate - koronavirus. U ovom slučaju, nove mjere koje su stupile na snagu i zbog kojih Gladiators promocija na Malti još neko vrijeme neće moći organizirati planirani boksački događaj.

"Menadžeri mi pokušavaju pronaći novi meč i novi datum. Želja je da se čim prije vratim u ring, ali gdje ću i što ću, to još ne znam. Možda se otvori nešto u Njemačkoj, ali stvarno ne mogu ništa sa sigurnošću tvrditi. Niti za ovu prigodu nisam imao 100 posto potvrđenog suparnika, bio je u igri jedan Čeh, no to nikad nije bilo službeno", priča nam Čalić koji je baš u trenutku našeg poziva bio na putu prema dvorani.

"Oporavio sam se od ozljede i vratio se treninzima čim sam dobio zeleno svjetlo. Od tada sam stalno u treningu, ali zadnjih četiri-pet tjedana sam baš stisnuo i pojačao ritam", dodao je Marko.

Čalić je, podsjetimo, u listopadu bio podvrgnut operaciji zbog ozljeda iz meča s Joshuom Buatsijem. Kako nam je tada otkrio, osim prvog poraza u profesionalnoj karijeri, iz Milton Keynesa je kući ponio i probleme s jagodičnom kosti koja je pukla na tri mjesta. No, danas je, srećom, sve u redu. Marko je spreman i raspoložen, ozljede su iza njega, a povratak u ring čeka se s nestrpljenjem

Pored svega, odlična predstava koju je u listopadu pružio protiv favoriziranog Buatsija nije prošla nezapaženo. Pohvale su tada stizale sa svih strana. I od samog protivnika, ali i od slavnog promotora Eddieja Hearna koji je bio oduševljen onime što je vidio. Stoga nije bilo teško zaključiti da Marku, od tog dvoboja, ponuda ne nedostaje.

"Iako sam bio ozlijeđen i znalo se da neko vrijeme neću moći boksati, nakon tog meča, već dan-dva poslije, počeli su stizati pozivi. Čak mi se javio i brat Dilliana Whytea koji je provjeravao treba li mi promotor/menadžer jer je on voljan tu uskočiti. Ponuda je bilo i bit će, ali sada mi je najvažnije da se vratim na pobjedničke staze, a onda ćemo vidjeti što i kako dalje", rekao nam je za kraj Čalić.

Linker
18. travanj 2024 13:30