K1 i Boks

Ruiz protiv Wildera? ‘Naravno da sam zainteresiran, to je borba o kojoj svi pričaju‘

Andy Ruiz Jr
 BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA
‘Dosad nisam nikad bio na 100 posto, vidjet ćete moju najbolju verziju‘

Deontay Wilder ovih je dana ponovno jedno od aktualnijih boksačkih lica. Osim što ga se u jednom intervjuu kao mogućeg idućeg suparnika dotaknuo WBC-ov prvak Tyson Fury, 'Brončanog bombardera' sve se više povezuje i s Andyjem Ruizom Jr-om.

Naime, boksačkim krugovima počela je kružiti priča da bi Ruiz nakon borbe s Chrisom Arreolom (24. travnja) mogao ukrstiti rukavice upravo s nekadašnjim vlasnikom WBC-ovog pojasa.

"Naravno da sam zainteresiran za to. Svi pričaju o tom meču. Volio bih se boriti i s Wilderom i s Furyjem", izjavio je Ruiz za Little Giant Boxing.

"Znam da će se Joshua boriti s Furyjem, a ja želim taj zeleni pojas (WBC). Imao sam ih sve, ali taj mi nedostaje. Treba mi taj pojas", dodao je bivši svjetski prvak.

Nakon vrlo skromnog nastupa u kojem mu je Joshua oduzeo titule, Ruiz se odlučio dovesti u red. Okrenuo je tako jednog dana broj Canela Alvareza, a po mnogima najbolji boksač današnjice preusmjerio ga je na svog trenera Eddyja Reynosa.

"Nakon poraza od Joshue javio sam se Canelu i rekao mu da želim promjenu. Sad treniram s puno različitih prvaka, a s time odmah dolazi i drugačiji mentalitet. Uzbuđen sam i želim fanovima dati ono što i zaslužuju. Dosad nisam nikad bio na 100 posto. Vidjet ćete moju najbolju verziju. Da, još uvijek postoje neke stvari koje ćemo poboljšati, a sad je najvažnije nastaviti s radom. Nakon Arreole, želim nastaviti i s borbama i s treninzima. Želim izgledati sve bolje i bolje", poručuje Ruiz.

Ruiz vs. Wilder, što mislite?

Linker
27. travanj 2024 06:34