Regija

Prva hrvatska borkinja u UFC-u! Ivana Širić Petrović potpisala je ugovor s najjačom MMA organizacijom

Ivana Širić Petrović

 Screenshot (youtube, Ares Fc)
28-godišnja borkinja rodom iz Mostara podijelila je veliku vijest

Povijesnu vijest podijelila je neporažena borkinja Ivana Širić Petrović na svom Instagram profilu. Prvakinja muha kategorije u Ares FC organizaciji nova je članica UFC-a, a prvi put u povijesti imamo hrvatsku borkinju unutar najjače svjetske MMA organizacije.

‘‘Dobro došli u moj novi ured. IDEMO! Sve je potpisano i spremno, idemo zaplesati djevojke.‘‘, poruka je Ivane na njenom Instagram profilu, a moglo bi se reći da se ovaj korak i očekivao.

Naime, Ivana je još u devetom mjesecu prošle godine osvojila titulu prvakinje u Aresu, jakoj francuskoj MMA organizaciji. Pobjedom protiv Alexandre Tekenah, Širić Petrović postala je prva borkinja u povijesti s Aresovom titulom prvakinje. Taj event održan je samo dan uoči UFC-ovog eventa u Parizu i čelnici UFC-a imali su prilike gledati Ivanu na djelu.

Nije Ivana odmah nakon toga prešla u UFC, nego je upisala i jednu obranu titule. 7. travnja (četvrti mjesec) borila se protiv Eweline Wozniak (7-1-0), a ‘‘submissionom‘‘ u četvrtoj rundi, Ivana je upisala prvu, a pokazat će se i posljednju obranu pojasa u Aresu. Bila je to Ivanina šesta pobjeda u profesionalnoj karijeri, a čak pet ih je upisala prekidom (tri nokauta, dva ‘submissiona‘).

Ivana Širić Petrović veliki potencijal pokazala je još u amaterima. Tada je nastupala pod okriljem Cage Warriors Academyja, a radi se o amaterskom ogranku Cage Warriorsa. Širić Petrović je osvajala pojas u dvije različite kategorije, ali profesionalni ugovor na kraju ipak nije potpisala s Cage Warriorsima.

Inače, radi se o 28-godišnjoj borkinji muha kategorije, a rodom je iz Mostara. Posljednjih osam godina Ivana živi i trenira u Norveškoj. Svoje nastupe odrađuje pod zastavama Hrvatske i Norveške.

‘‘Sebe smatram Hrvaticom koja živi u Norveškoj.‘‘, rekla je Ivana u intervjuu koji je odradila za Fight Site prošle godine, uoči svog napada na titulu u Aresu.

Nakon Mirka Filipovića, Gorana Reljića, Igora Pokrajca, Filipa Pejića i u neku ruku Stipe Miočića i Pata Mileticha, sada će i jedna borkinja predstavljati hrvatske boje unutar najjače svjetske MMA organizacije.

Čestitke Ivani i njenom menadžeru i suprugu Saši Petroviću. Želimo što dulji i što uspješniji ostanak unutar UFC-a, a Ivanu detaljno možete upoznati kroz intervju koji je prošle godine odradila za naš portal. Klikom na LINK otvorit će vam se intervju.

Linker
12. travanj 2024 00:35