Regija

Rade Opačić napokon ima ugovoren meč: Dobio je priliku osvetiti jedini poraz koji je upisao u ONE-u

Rade Opačić

 Screenshot (youtube, One)
25-godišnji srpski kickboksač dugo je čekao na ugovaranje novog nastupa, a gledat ćemo ga u šestom mjesecu

Najbolji srpski kickboksač napokon ima ugovoren meč. Još od početka desetog mjeseca prošle godine, Rade Opačić (17-6-0) nije nastupao unutar kaveza ili ringa, iako je tada podosta lako porazio Giannisa Stoforidisa.

Čekao je Rade da mu organizacija ugovori novi meč, a sada je poznato kada ćemo ga gledati, kao i protiv koga. Opačić se u ring vraća 9. lipnja (šesti mjesec) na One Fight Night 11 eventu, a protivnik će mu biti Brazilac Guto Inocente (40-11-0).

Da, Rade dobiva priliku revanširati se za jedini poraz koji je upisao u svojih šest nastupa pod okriljem ONE-a. Inocente i Opačić borili su se u petom mjesecu prošle godine, a Brazilac je slavio udarcem u jetru nakon kojeg Opačić nije mogao nastaviti.

Fantastično je iskusni Inocente pogodio u tom meču i porazio favoriziranog Opačića. Dojam je ipak da Rade može pružiti puno više, a u revanšu će imati priliku i dokazati tu teoriju.

Inocente se nakon pobjede nad Opačićem borio na ONE-ovom turniru četvorice teškaša, a ispao je odmah nakon prvog meča. Ukrajinac Roman Kryklia porazio ga je nakon 52 sekunde borbe, a Kryklia je kasnije i osvojio taj turnir.

Pobjednik meča između Opačića i Inocentea vjerojatno će izboriti status izazivača za ONE-ovu titulu u teškoj kategoriji. Organizacija trenutno nema prvaka (Kryklia je osvojio turnir, ne i titulu prvaka), a za očekivati je da će se za pojas boriti upravo Roman Kryklia i Opačić/Inocente.

ONE Fight Night 11 event održati će se na legendarnom Lumpinee stadionu u Bangkoku. Opačića dakle čeka meč u ringu, a ne kavezu, no vjerujemo da je 25-godišnji srpski teškaš spreman na bilo kakvo borilište, te da je silno željan novog nastupa i osvete protiv Inocentea.

Što dodati, osim sretno Rade!

Linker
25. travanj 2024 07:51