Regija

Rade Opačić saznao novi datum svog meča: Protivnik je ostao isti

Rade Opačić

 Screenshot (youtube, One)
Ponajbolji srpski kickboksač uskoro nastavlja svoj pohod ka tronu ONE-ove teške kategorije

Puno se pitanja nametalo oko toga zašto Rade Opačić nije nastupio na ONE 157 priredbi održanoj 20. svibnja (peti mjesec) u Singapuru. Srpski kickboksačk teške kategorije trebao se boriti protiv iskusnog Brazilca Guto Innocentea, ali meč je otkazan i azijska promocija isticala je kako će ubrzo objaviti više informacija.

Meč između Opačića i Innocentea od danas je službeno dodan na ONE 158 event koji nas čeka 3. lipnja (šesti mjesec). Priredba će se također održati u Singapuru (kao i velika većina ONE-ovih evenata), a predvodit će ju muay Thai meč između Tajlanđanina Tawanchai P.K. Saenchaija i Danca Nicklasa Larsena.

Kako saznajemo, Opačićev meč prebačen je dva tjedna kasnije od prvotno ugovorenog, zato što je Guto Innocente bio pozitivan na COVID testu i nije mogao nastupiti 20. svibnja (peti mjesec).

Dobra je stvar kako meč nije u potpunosti propao, niti je Rade morao dugo čekati na novi datum. Jako brzo ćemo ga gledati unutar ONE-ova kaveza, a neće imati nimalo lak zadatak.

35-godišnji Innocente kombinirano gura MMA i kickboxing karijeru. Svojevremeno nastupao je pod okriljem Gloryja, a 2018. godine dobio je priliku osvojiti pojas teške kategorije u Gloryju. Rico Verhoeven pobijedio ga je jednoglasnom odlukom. Innocente je u svom kickboksačkom rezimeu ima pobjede nad Benjaminom Adegbuyijem, Hesdyjem Gergesom, Brianom Douwesom i mnogim drugim renomiranim kickboksačima. Tri pobjede upisao je u posljednja tri nastupa, a borilište je posljednji put kročio u drugom mjesecu ove godine. Tehničkim nokautom u drugoj rundi došao je do pobjede, a protivnik mu je bio Portugalac Bruno Susano.

Innocente se borio i pod okriljem UFC-a, a tamo je upisao dva poraza u jednako toliko nastupa. Derrick Lewis i Anthony Perosh pobijedili su ga prekidom u prvoj rundi.

Innocente je borac kojeg se nikako ne smije podcijeniti, ali Opačićeva misija je jasna. Srpski borac planira osvojiti ONE-ov pojas u teškoj kategoriji. Promocija trenutno nema prvaka u toj kategoriji, a upravo Opačić se nameće kao jedan od favorita za to mjesto. Pobjeda protiv Innocentea nužna je na tom putu i nema sumnje kako će Opačić izuzetno ozbiljno pristupiti ovom meču.

Linker
17. travanj 2024 01:41