Regija

Rafael Fiziev napokon protiv rangiranog protivnika, UFC ugovorio sjajan obračun u lakoj kategoriji

Rafael Fiziev
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
UFC Fight Night 199 priredba koja će se održati 04. prosinca ove godine bogatija je za sjajan meč

Kirgistansko-kazahstanski borac Rafael Fiziev (10-1-0, 4-1 UFC) jedno je od najzanimljivijih nadolazećih imena u UFC-ovoj lakoj kategoriji. 28-godišnjak je trenutno u nizu od četiri pobjede, a jedini poraz doživio je u UFC debiju protiv Magomeda Mustafaeva. Fiziev je pobjeđivao opasne borce poput Marca Diakiesea te Bobbyja Greena, a posebno impresivan bio je nokaut protiv Renata Moicana u prosincu prošle godine. ''Ataman'' je izuzetno atraktivan borac te je trenutno 13. borac na ljestvici izazivača lake kategorije. UFC-ovi matchmakeri napokon su mu ugovorili rangiranog protivnika, a radi se o Bradu Riddellu (10-1-0, 4-0 UFC).

29-godišnji Novozelanđanin također je jedan od najperspektivnijih boraca u kategoriji. Timski kolega Israela Adesanyje iz City Kickboxinga debitirao je za UFC u listopadu 2019. godine te je zaredao ukupno četiri pobjede pod okriljem najjače svjetske MMA promocije. Riddellov jedini poraz u karijeri dogodio se 2018. godine kada ga je Abel Brites porazio na Hex Fight Series 15 priredbi. ''Quake'' je jedno mjesto bolje rangiran od Fizieva, a zadnji nastup odradio je u lipnju ove godine. Riddell je tada jednoglasnom odlukom pobijedio Drewa Dobera. Bivši kickboxer i muay thai borac također je kao i Fiziev izrazito atraktivan i zasigurno nas očekuje jedna odlična borba koja će se pretežno odvijati u stojci.

Jedan od ova dva talentirana borca nakon ove borbe nastavit će svoj pohod ka vrhu, a unatoč sjajnom stilskom uparivanju, možda je malo i šteta što je UFC dva perspektivna borca upario već sada. Međutim, ništa neće biti izgubljeno niti za poraženog borca, samo će morati graditi svoj pobjednički niz ispočetka. Inače, priredba za koju je ovaj dvojac najavljen održat će se 04. prosinca, a trenutno nije puno poznato po pitanju ''carda''. Izuzev Brada Riddella i Rafaela Fizieva, jedino je još borba Chrisa Gruetzemachera i Claudia Puellesa najavljena za prvu priredbu u prosincu. Gotovo tri mjeseca nas dijele od te priredbe i UFC će ju sigurno pažljivo popunjavati kako vrijeme bude odmicalo.

Linker
20. travanj 2024 01:36