UFC

Michael Chiesa već ugovorio novi nastup, čeka ga ponajveći potencijal velter kategorije

HOUSTON, TX - AUGUST 07: Michael Chiesa is introduced by Bruce Buffer before his bantamweight fight against Vincente Luque at Toyota Center on July 7, 2021 in Houston, Texas. Alex Bierens de Haan/Getty Images /AFP,Image: 626037492, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Alex Bierens de Haan/Getty images/Profimedia
 ALEX BIERENS DE HAAN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Alex Bierens De Haan/Getty Images/Profimedia
‘‘Maverick‘‘ traži brzi povratak pobjedama nakon što ga je Vicente Luque savladao u kolovozu

Nepunih mjesec dana nakon 07. kolovoza i UFC 265 priredbe, Michael Chiesa ugovorio je novu borbu. U Houstonu se nije dobro proveo te je submissionom u prvoj rundi poražen od strane Vicentea Luquea. Nadao se Chiesa pobjedom u toj borbi doći na korak od borbe za pojas, no ostao je kratak. Povratak pobjedama tražit će protiv jednog od najvećih potencijala velter kategorije, Seana Bradyja (14-0-0, 4-0 UFC). Dvojac bi se trebao obračunati 20. studenog ove godine.

28-godišnji Brady trenutno je na 13. mjestu ljestvice izazivača u velter kategoriji te će mu borba protiv sedmorangiranog Chiese biti najveća u dosadašnjoj karijeri. Brady je za najjaču svjetsku MMA promociju debitirao u listopadu 2019 godine savladavši Courta McGeeja jednoglasnom odlukom. Nakon toga, redom je pobjeđivao Ismaila Naurdieva, Christiana Aguileru i Jakea Matthewsa. Zadnje dvije pobjede Brady je upisao submissionom i radi se o jako dobrom grappleru. Svakog svog protivnika rušio je barem jedanput i nije tajna kako mu je cilj odvesti borbu u parter. 28-godišnjak se trebao boriti protiv Kevina Leeja i 10. srpnja i 28. kolovoza, no svaki od dvojice boraca otkazao je borbu jednom. Brady je bio taj koji je otkazao 28. kolovoza zbog infekcije stopala, a Lee je na koncu izgubio od Daniela Rodrigueza koji je uskočio na ''short notice''.

Michael Chiesa (18-5-0, 11-5 UFC) s druge strane svestran je borac koji je i pobjeđivao i gubio na svakakve načine. 33-godišnji ''Maverick'' puno je iskusniji borac od Bradyja, a pod okriljem UFC-a debitirao je još 2012. godine. Dugo je nastupao u lakoj kategoriji, no 2018. godine prelazi u velter i dolazi do četiri pobjede zaredom. Ipak, u zadnjem nastupu kao što je gore spomenuto, Vicente Luque pokazao se nepremostivom preprekom.

Za Michaelu Chiesu vjerojatno je pomalo razočaravajuće što su mu dali borca koji je osjetno niže rangiran i ''Maverick'' ima puno za izgubiti. U prilog mu ne ide niti činjenica kako Sean Brady nije nimalo lak protivnik i Chiesu će čekati težak zadatak povratka na pobjedničke staze. Sean Brady s druge strane dobiva priliku za najveću pobjedu u karijeri, a savlada li Chiesu, opravdat će svoj status jednog od najvećih potencijala kategorije.

Linker
24. travanj 2024 05:01