Regija

Rakić i Blachowicz zajedno su gostovali kod Bispinga: Srpski borac zapjevao je pjesmu Baje Malog Knindže

Michael Bisping, Aleksandar Rakić i Jan Blachowicz

 Screenshot (youtube, Believe You Me)
Umirovljeni engleski borac ugostio je dvojicu poluteškaša u sklopu svog poznatog podcasta

Poprilično aktivan po pitanju intervjua, sinoć je bio Aleksandar Rakić. Najbolji srpski MMA borac izuzev razgovora s Jamesom Lynchom s MMA Newsa gostovao je i kod Michaela Bispinga u Believe You Me podcastu. Iako je u razgovoru za MMA News ispričao kako postoji mogućnost odrađivanja kampa u Zagrebu ili Švedskoj, Rakić je s Bispingom bio nešto konkretniji te je otkrio kako će kamp za borbu protiv Jana Blachowicza ipak odraditi u Švedskoj.

''Planiramo privremeno preseliti u Švedsku, moji treneri i ja. Tamo se jako brzo smrači, hladno je, mogu se u potpunosti fokusirati. Živit ću samo u trening kampu, bez ikakvih distrakcija. Nema niti COVID restrikcija, puno je lakše tamo, nego u Austriji. Poprilično je teška situacija ovdje u Austriji. Posljednja dva kampa odradio sam u Zagrebu. Sada smo htjeli nešto novo. Treneri i sparing partneri isti su kao uvijek, samo smo promijenili državu.'', ispričao je Aleksandar.

Bisping je upitao Rakića znači li to da će trenirati u Stockholmu u Allstars dvorani, no Rakić ima druge planove. Naime, neki od njegovih trenera žive u Gothenburgu gdje su izgradili novu dvoranu. Aleksandar je dodao kako tamo ima sve što treba za idealan kamp i planira odraditi ove pripreme u spartanskom režimu.

Jiri Prochazka postao je obvezna tema kad su intervjui s Rakićem u pitanju. Srpski borac prvotno je odbio meč protiv Jirija koji ga je prozivao nakon svoje prve UFC pobjede protiv Volkana Oezdemira. Ipak, nakon što je Prochazka nokautirao i Dominicka Reyesa, stvari su se promijenile i Prochazka je postao taj koji odbija meč, a Rakić je dobio ulogu onog koji želi tu borbu. Srpski borac Bispingu je detaljnije objasnio kako se ta situacija razvijala.

''UFC mi je ponudio Jirija prije godinu i pol. Tada je imao samo pobjedu nad Oezdemirom. Ja sam tad pobijedio Smitha. Rekao sam kako mi ta borba nema smisla jer taj tip ima samo jednu borbu unutar UFC-a. Htio sam se boriti protiv boraca ispred sebe u poretku. Da sam izgubio od Smitha, naravno da bih prihvatio, ali htio sam ići prema naprijed.'', započeo je Rakić

''Onda se pojavila priča da se ja ne želim boriti protiv Jirija. Ja sam se borio protiv Thiaga nakon toga, a Jiri je pobijedio Reyesa. Ja sam bio drugorangiran, a Prochazka je bio peti i pobijedio je Reyesa koji je bio treći. Ako pobijedite trećerangiranog borca, trebali biste skočiti na treće mjesto. Ne znam zašto ga je UFC stavio na drugo mjesto, ali nije me briga za poredak. Znam da ih mogu sve pobijediti. Znao sam da će se Jan boriti protiv Glovera. Dakle, što je drugo preostalo za mene, osim da izazovem Jirija Prochazku. Htio sam meč za idućeg izazivača, ali on je htio biti rezerva Janu i Gloveru. Oni su se trebali boriti 04. rujna, a Prochazka je trebao biti zamjena. Međutim, taj meč pomaknut je na 30. listopad, a ja sam onda zvao UFC i tražio meč protiv Prochazke. Oni su rekli da će ga pitati. Ne znam je li se to na kraju dogodilo. Par dana kasnije vidio sam vijest da on i dalje ostaje zamjena za Glovera ili Jana, dakle odbio je meč protiv mene.'', objasnio je Rakić, a zatim je postao malo agresivniji prema Prochazki.

''Čovječe, nazivaš se samurajem. Pravi samuraj prihvaća svaki izazov i ne pije pivo poput tebe. On igra tu igru da je nekakav samuraj. Mislim da je on lažnjak. Ide u šumu, udara u stabla i slično. Ako je to dobro za njega, nemam ništa protiv toga. Svatko ima pravo raditi što želi, ali nemoj glumiti samuraja.''

Michael Bisping nije ugostio samo Rakića u najnovijem izdanju svog podcasta. Naime, Jan Blachowicz također je bio njegov gost, no umirovljeni engleski borac nije odmah odjavio Rakića. Naime, Bisping je zadržao obojicu u razgovoru i na neki način, Bispingov podcast prva je konferencija za medije po pitanju ove borbe. Jan Blachowicz dobio je priliku objasniti zašto se brzo nakon poraza protiv Glovera odlučio prihvatiti teškog protivnika kao što je trećerangirani izazivač Aleksandar Rakić.

''Ne želim lake borbe, želim samo jake protivnike. UFC mi je ponudio Aleksandra i mislim da će to biti dobra borba. On se voli boriti u stojci, mislim da me neće pokušati rušiti i to će biti dobra borba za obojicu.'', izjavio je Blachowicz.

Michael Bisping zatim je pitao Rakića o njegovoj taktici, odnosno, na koji način planira pobijediti donedavnog prvaka UFC-ove poluteške kategorije.

''Puno ljudi smatra da ću lako pobijediti Jana zbog njegovog posljednjeg nastupa. Nekad jednostavno imate takav loš dan kad vam ništa ne polazi za rukom. Prije toga pobijedio je tipove poput Reyesa i Adesanyje. Ja ulazim u svoj 'prime', uskoro mi je 30 godina, osjećam na treninzima da se bližim svom vrhuncu. Imam odličan tim, gdje god da borba završi, spreman sam na 25 minuta bilo kakve borbe. Mogu završiti borbu u bilo kojem segmentu ili mogu pružiti 25 minuta vatre.'', objasnio je Rakić, a zatim je na zahtjev Bispinga uputio posljednju poruku za Jana.

''Želim mu dobre pripreme i nadam se da će ostati zdrav. Budi spreman za 26. ožujka.'', poručio je Rakić, a Blachowicz se brzo nadovezao:

''Ovaj put neću zaboraviti svoju legendarnu poljsku snagu u svlačionici.''

''To je ono što želim čuti, jer 26. ožujka želim se boriti s najboljim Janom ikad.'', dodao je Rakić, a Jan je obećao da će upravo to i dobiti.

Jako dobra atmosfera vladala je tokom gostovanja Rakića i Blachowicza te nije bilo nikakve ''zle krvi'' između dvojice boraca koji će se obračunati 26. ožujka. Rakić je prije svoje odjave, na zahtjev Bispinga morao otpjevati i neku Božićnu pjesmu. Bisping je tražio neku austrijsku pjesmu, no Aleksandar se očekivano odlučio za srpsku pjesmu. ''Božić je'' od Baje Malog Knindže bio je Rakićev odabir, nakon čega se isključio iz prijenosa, a Bisping je nastavio razgovor s Blachowiczem.

Kompletan podcast možete pogledati OVDJE, a Rakićevo uključenje starta na 20:20 min.

Linker
20. travanj 2024 04:05