UFC

Poznata lokacija UFC-ove priredbe na kojoj će se boriti Blachowicz i Rakić

an Blachowicz

 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
Čini se da bi Aleksandar Rakić mogao predvoditi prvu Fight Night priredbu nakon odlaska iz APEX-a

Otkako je krenula COVID-19 pandemija, tj. otkad se UFC u svibnju prošle godine reaktivirao, priredbe iz Fight Night serije održane su na samo tri lokacije. Prva je bio Jacksonville, grad u Floridi gdje se UFC zapravo prvobitno vratio, druga je Fight Island u Abu Dhabiju, a treća je naravno UFC-ov APEX, u kojem je održano čak 44 Fight Nightova u posljednjih godinu i pol dana.

UFC je proljetos krenuo s održavanjem PPV priredbi izvan APEX-a, a čini se kako bi od početka iduće godine to mogli dočekati i Fight Nightovi. Naime, onaj kojeg bi 26. ožujka trebali predvoditi Jan Blachowicz i Aleksandar Rakić dobio je svoje mjesto održavanje koje nije UFC-ov kompleks u Las Vegasu.

Rakić i Blachowicz svoj će izuzetno važan okršaj UFC-ove poluteške kategorije održati u Columbusu, u američkoj saveznoj državi Ohio. To će biti četvrta priredba koju će UFC održati u ovom gradu. Prošle godine imali su za Columbus planiranu priredbu koju su trebali predvoditi Francis Ngannou i Jairzinho Rozenstruik, no ona je bila među onima koje su zbog pandemije otkazane.

Čini se da će tako UFC prvo svoje priredbe odvesti u gradove gdje su već isplanirali doći, ali su bili prisiljeni to odgoditi za neka bolja vremena. Čini nam se da ona dolaze.

Što se tiče Rakića i Blachowicza, njima će sigurno također biti drago što će nastupiti pred publikom. Blachowicz se toga mogao prisjetiti već u svojoj posljednjoj borbi protiv Glovera Teixeire, dok Rakić nije pred publikom nastupio još od prosinca 2019. godine, kad je u Južnoj Koreji poražen od Volkana Oezdemira.

Linker
25. travanj 2024 10:22