Regija

Rakić zatražio borbu s Prochazkom, ima i sjajan prijedlog za UFC: ‘Netko mora zaustaviti taj hype!‘

Aleksandar Rakić
 SEOKYONG LEE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
‘Ovo je nešto najbolje što mi se moglo dogoditi, sada sam još motiviraniji!‘

Aleksandar Rakić povukao je pravi potez te javno od UFC-a zatražio da mu za idućeg suparnika dodijele Jirija Prochazku!

Srpsko-austrijski borac ovoga je tjedna ostao bez druge pozicije na ljestvici izazivača u poluteškoj kategoriji. To mu je mjesto, naime, preoteo češki nokauter koji je prošlog vikenda impresivnim prekidom zaustavio Dominicka Reyesa. Je li ova promjena na rankingu opravdana ili ne? O tome se još uvijek vode rasprave, ali za raspravama neće biti potrebe poslušaju li Dana White i društvo Rakićev prijedlog.

"Imao je sjajan nastup. Nokautirao je Reyesa i sada je 'top contender', a ovo je borba koja ima smisla. Rezultat koji se dogodio u subotu je nešto najbolje što mi se moglo dogoditi. Zašto? Jer je to probudilo moju pažnju i moju motivaciju. Sada sam još motiviraniji da se vratim u dvoranu i da treniram još jače i jače", rekao je Rakić MMA Junkie portalu pa ponovio:

"Ova borba protiv Jirija u ovim trenucima ima najviše smisla. Glover (Teixeira) će se u rujnu boriti protiv Jana (Blachowicza). A tko će se, umjesto mene, boriti protiv Jirija? Tko?"

image
Aleksandar Rakić vs Thiago Santos
USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA

Oni koji smatraju da je Prochazka sa samo dva meča u UFC-u zasluženo preskočio Rakića najčešće kao argument koriste način na koji su njih dvojica ostvarili posljednje dvije pobjede. Dok je Čeh Reyesa i Volkana Oezdemira ostavljao bez svijesti, Rakić je sudačkim odlukama pobjeđivao Anthonyja Smitha i Thiaga Santosa.

"Svi pričaju o moje posljednje dvije borbe. Da su dosadne i da ih nisam nokautirao. Gledajte, svi su imali tu jednu borbu koja nije bila toliko spektakularna. Znali smo da je Santos opasan u kontrama i stoga sam bio pomalo strpljiv sa svojim napadima. Jer on je divlji, divlji kada su kontre u pitanju. To je razlog zbog koja se borba tako odvila, ali pobjeda je pobjeda. Znam da mogu nokautirati i završiti bilo koga u ovoj kategoriji. Samo je pitanje vremena. Ja sam takav da ne želim forsirati nekakav nokaut ili submission. To će doći samo od sebe. Ali svjestan sam svojih sposobnosti. Ovo je borba koja ima najviše smisla. Ja i Jiri, a pobjednik napada titulu."

image
Jiří Procházka
PAVEL MAZáč/CNC/PROFIMEDIA

Aleksandar je potom i analizirao svog potencijalnog suparnika. Imao je pohvala, ali nije ni skrivao da je već primijetio neke rupe u igri češkog udarača.

"Vrlo je agresivan i radi pritisak. Gledao sam ga s timom i vidio da je vrlo dobar, agresivan i ofenzivan udarač. Nisam vidio toliko grapplinga i hrvanja, vidio sam samo nešto u posljednjoj borbi. Vidio sam i određene rupe u njegovoj igri. On ima taj neobičan stil, a mislim da je to stil koji mi savršeno odgovara jer sam ja u Octagonu uvijek hladan i natjerao bih ga da plati za svaku pogrešku. Ne radi on puno pogrešaka, ali griješi. A uhvatim li ga u pravom trenutku, bit će to nokaut. Ako i ne bude, i dalje u posljednjih nekoliko godina puno vremena posvećujem svom grapplingu i hrvanju. Upravo tu vidim svoju najveću prednost u ovom meču. No, bit ću spreman i za tri ili za pet rundi rata."

Rakić je ovom prigodom UFC-u dao još jedan sjajan prijedlog. Naime, kao idealan datum vidi 4. rujna kada se održava UFC 266 - priredba na kojoj će svoju titulu braniti aktualni prvak Jan Blachowicz.

"Sjajna stvar za kategoriju bila bi da UFC, ako želi, stavi Jirija i mene na isti 'card' s Janom i Gloverom. Odluka je na UFC-u, neka oni vide što točno žele. Oko Jirija je nastalo puno 'hypea' i to razumijem. On je odradio vrlo dobar posao, ali netko mora zaustaviti taj 'hype'", zaključio je Rakić.

Linker
17. travanj 2024 06:03