UFC

Ništa od borbe s Rakićem? Prochazka iznio novi UFC-ov plan: ‘Trenutno smo u pregovorima‘

Jiří Procházka
 PAVEL MAZáč/CNC/PROFIMEDIA
Češkom nokauteru otvara se velika prilika, no službena potvrda UFC-a još uvijek se čeka

Nedugo nakon što je na službenom rankingu preskočio Aleksandra Rakića i od srpsko-austrijskog borca preoteo drugu poziciju na ljestvici izazivača, Jiri Prochazka našao se u prilici da postane rezerva za nadolazeći meč Jana Blachowicza i Glovera Teixeire.

Znači, dođe li do ozljede ili bilo kakvog drugog otkazivanja od strane aktualnog prvaka u poluteškoj kategoriji ili Brazilca koji će mu pokušati preoteti tron, Jiri bi mogao biti taj koji će spašavati UFC 266 priredbu (4. rujna).

Ništa još nije potvrđeno, ali da se nešto ‘kuha‘ otkrio je sam češki nokauter u razgovoru za Fanatics View.

"U pregovorima sam s UFC-om da uletim ako netko od sudionika te borbe bude prisiljen otkazati svoj nastup. Vidjet ćemo. To je moja želja, želim biti lik koji će dočekati tu priliku", rekao je Prochazka.

Ova vijest stiže nam otprilike dva tjedna nakon što je borbu s Jirijem otvoreno zatražio Aleksandar Rakić.

Borba Rakića i Prochazke bi u ovim trenucima zaista, barem sa sportske strane, imala najviše smisla jer bi nam donijela jasnog izazivača za uspješnijeg iz susreta Blachowicz-Teixeira, no konačna odluka bit će na UFC-u i čini se da ćemo se za istu morati još neko vrijeme strpjeti.

"Sjajna stvar za kategoriju bila bi da UFC, ako želi, stavi Jirija i mene na isti ‘card‘ s Janom i Gloverom. Odluka je na UFC-u, neka oni vide što točno žele. Oko Jirija je nastalo puno ‘hypea‘ i to razumijem. On je odradio vrlo dobar posao, ali netko mora zaustaviti taj ‘hype‘", predložio je početkom svibnja Rakić u razgovoru s MMA Junkie portalom.

UFC je, čini se, sada skloniji tome da Prochazku čuvaju kao rezervnu opciju, no možda se na kraju ispuni i Rakićeva želja...

Podsjetimo, Aleksandar je neko vrijeme slovio kao prvi favorit za idućeg izazivača nakon Teixeire, ali s impresivnim pobjedama nad Volkanom Oezdemirom i Dominickom Reyesom, češki borac postao je UFC-u vrlo zanimljiva opcija.

Linker
20. travanj 2024 16:10