Regija

Rakićeva analiza nove velike pobjede: ‘Volim ih dominirati tamo gdje su najjači‘

Aleksandar Rakić
 Screenshot (YouTube)
‘Rekao sam Dani da sam novo lice poluteške kategorije...Vidjet ćemo što će UFC odlučiti‘

Aleksandar Rakić (14-2) bio je zadovoljan svojom izvedbom na UFC-u 259. Srpsko-austrijski borac jednoglasnom je sudačkom odlukom u nedjelju porazio bivšeg izazivača Thiaga Santosa te stigao na korak do borbe za naslov prvaka.

"Sretan sam. Osvojio sam sve tri runde. Nabio sam ritam, pritiskao sam ga, ja sam taj koji je vodio borbu, kontrolirao sam centar kaveza, kontrolirao sam borbu u klinču, pogodio sam ga s nekoliko jakih kickova i udaraca rukama. Bila je to dominantna izvedba kojom sam zadovoljan", analizirao je Rakić svoj nastup u Las Vegasu.

Prekid je ovoga puta izostao, ali Aleksandar ističe da je kod njega, prije svega, naglasak na dominaciji.

"Za mene je dominacija najvažnija stvar. Volim dominirati svoje protivnike tamo gdje su najjači. Smith je pričao da sam kick-boksač s traljavim kickovima, a vidjeli ste što se dogodilo u tom meču - oduzeo sam mu dušu. Znamo da je Thiago udarač pa sam rekao, 'OK, s njim ću se boriti na nogama i idemo ga izdominirati u tom segmentu'."

Je li ovo bila izvedba dovoljno dobra za ulazak u one najuže kombinacije za napad na titulu?

"Nadam se. Rekao sam Dani (Whiteu) da sam novo lice poluteške kategorije. Mlad sam, gladan, dobro se borim, imam dobar omjer pobjeda i poraza, a pored toga i predstavljam sport na najbolji mogući način. Vidjet ćemo što će UFC odlučiti. Thiago je već treći bivši izazivač u nizu s kojim sam se borio. Sve sam ih pobijedio."

Glover Teixeira je možda sljedeći na redu pa koliko je Aleksandar zapravo spreman čekati svoju priliku?

"Što se duže čeka, to su moji protivnici u težoj situaciji. Zašto? Jer sam ja osoba koja napreduje svakoga dana. Svakoga dana radim na svojim vještinama, imam najbolje trenere i toliko znanja oko sebe", zaključio je 29-godišnji Rakić.

Linker
26. travanj 2024 15:30