UFC

Rakiću najbolji ranking u karijeri! Veliki skok Blachowicza na ‘p4p‘ ljestvici, profitirao i Miočić

Aleksandar Rakić
 Screenshot (YouTube, UFC)
Puno je zanimljivih promjena izazvao borilački događaj u Las Vegasu

Prošlog vikenda održan UFC 259 uzrokovao je dosta promjena na službenom rankingu najbolje svjetske MMA promocije.

Od ovoga tjedna, Aleksandar Rakić rangiran je kao drugi na izazivačkoj ljestvici u poluteškoj kategoriji. Ispred srpsko-austrijskog borca ostali su još samo Brazilac Glover Teixeira i aktualni prvak Jan Blachowicz.

Rakić je zapravo zamijenio mjesta s Thiagom Santosom, bivšim izazivačem kojeg je u Las Vegasu pobijedio jednoglasnom sudačkom odlukom. 'Marreta' je tako poguran sve do četvrte pozicije.

Zanimljive promjene dogodile su se i na 'pound-for-pound' rankingu. Poraz od Blachowicza spustio je Israela Adesanyu na šesto mjesto. Borac s Novog Zelanda pao je tako za tri pozicije dok je Poljak skočio za čak šest te je od sada osmi na ovoj ljestvici. Zbog Adesanyinog premještaja, za jedno su se mjesto prema naprijed pomaknuli Kamaru Usman (3.), Stipe Miočić (4.) te Alexander Volkanovski (5.). Prvi je i dalje Khabib Nurmagomedov iza kojeg stoji ime Jona Jonesa. Aljamain Sterling je pak debitirao na ovom poretku te od ovoga tjedna zatvara TOP 15 čime je istisnuo bivšeg dvostrukog prvaka Conora McGregora.

Askara Askarova je pobjeda nad Josephom Benavidezom gurnula na drugo mjesto u muha kategoriji, dok je bivši višestruki izazivač pao na peto.

Islam Makhachev upisao je protiv Drewa Dobera već sedmu pobjedu u nizu te je skočio na 11. mjesto u lakoj kategoriji.

Nekoliko promjena dogodilo se i u teškoj kategoriji, a iste je najviše uzrokovao val otkaza među kojima su se našla i imena Alistaira Overeema i Juniora dos Santosa. Novonastala situacija tako je pogurala Walta Harrisa na osmo mjesto, što je skok za čak tri pozicije. Marcin Tybura pomaknuo se s 15. na 11. mjesto, dok su se u TOP 15 ugurali Tom Aspinall i Aleksei Oleinik.

Kompletan ranking pogledajte OVDJE.

Linker
18. travanj 2024 17:21