Regija

Roberto Soldić novi je kralj KSW-a! Legendarni Khalidov brutalno je nokautiran pred domaćom publikom

Roberto Soldić

 Ksw
Sjajan nastup pružio je hrvatski borac u najvećem meču svoje dosadašnje karijere

Ponajbolji hrvatski MMA borac Roberto Soldić novi je prvak KSW-ove srednje kategorije. ''RoboCop'' je brutalno nokautirao legendarnog Mameda Khalidova drugom polovicom druge runde. Sjajnim lijevim krošeom, Khalidov je završio u teškom nokautu i Soldić je potvrdio status najboljeg borca u KSW-u. Veliku podršku publike u Gliwicama uživao je Khalidov, no tribine su naglo utihnule nakon Soldićeve pobjede.

''RoboCop'' sada drži pojaseve u velteru i srednjoj kategoriji, a trenutno je u nizu od šest uzastopnih pobjeda. 41-godišnji Khalidov doživio je četvrti poraz u posljednjih pet nastupa, ali nokautom je izgubio samo u svom profesionalnom debiju koji datira iz davne 2004. godine.

Khalidov je agresivno otvorio ovaj meč, napao je Soldića čak i jednim pokušajem ''letećeg koljena'', no brzo se borba stabilizirala i borci su se našli na sredini kaveza. Soldić je lijevim kickom pronalazio tijelo Khalidova, no nakon jednog promašenog low kicka, Soldić se poskliznuo i Khalidov je iskoristio situaciju da odvede borbu u parter i završi kao gornji. Ipak, jako brzo se Soldić pridigao. Kako se runda bližila završnici, Soldić je postajao agresivniji od dvojice boraca, a imali smo prilike vidjeti i njegovu kombinaciju lijevog high kicka i zadnjeg direkta lijevom rukom. Napadao je ''RoboCop'' i tijelo Khalidova, a sve češće pogađao je i lijevim low kickom.

Početkom druge runde, Soldić iznenađuje Khalidova i brzo dolazi do rušenja iz klinča, na samom početku runde. Khalidov je brzo maknuo Soldića sa sebe i Roberto je udarao kickovima iz stojke. Nažalost, u jednom trenutku Soldić pogađa ležećeg Khalidova ravno u međunožje, a ljubimac poljske publike ostao je ležati uz bolnu grimasu. Uzeo je Khalidov pauzu da se oporavi i srećom, uspio je nastaviti s borbom. Soldić je i tokom druge runde bio borac koji kontrolira sredinu kaveza i dobro je pogađao boksačkim kombinacijama. Khalidov je često imao lude pokušaje kružnih udaraca šakom, no hrvatski borac nije se dao smesti. Drugom polovicom runde Khalidov počinje ulaziti u sve otvorenije razmjene sa Soldićem, a to se pokazalo kobnom pogreškom za legendarnog KSW-ova borca. Roberto nije bježao od takvih razmjena, a u jednom trenutku brutalnim lijevim krošeom pogađa Khalidova kojem se dugo nakon toga pružala pomoć. Najteži poraz Khalidova te ujedno i najveća pobjeda u Soldićevoj dosadašnjoj karijeri.

Detaljan izvještaj i rezultate ostalih devet borbi s večerašnje KSW-ove priredbe, možete pročitati OVDJE.

Linker
20. travanj 2024 13:16