Regija

(VIDEO) ‘Najstrašniji borac na planetu!‘: Pogledajte udarac kojim je Soldić uništio Khalidova

Roberto Soldić vs. Mamed Khalidov

 Ksw
Ponajbolji hrvatski MMA borac na brutalan način savladao je legendarnog Mameda Khalidova

Sjajnu večeri imao je Roberto Soldić sinoć u poljskim Gliwicama. Hrvatski borac predvodio je KSW 65 priredbu, a meč protiv Mameda Khalidova najveći je u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Ipak, 26-godišnji Hrvat nije podlegao pritisku, unatoč tome što su mnogi smatrali kako je već na vaganju izgledao poprilično nervozno.

Soldić je u meč protiv ikone KSW-a ušao opušteno i samouvjereno, a sve se isplatilo drugom polovicom druge runde. Mamed Khalidov počeo je ulaziti u sve otvorenije razmjene, postajao je samouvjereniji, no brzo je Soldić ugasio njegov entuzijazam. Sjajnim lijevim krošeom pogodio je ''RoboCop'' svog protivnika prilikom razmjene udaraca i time je Khalidova poslao na pod. Stigao je Roberto zadati još nekoliko udaraca prije nego li ih je sudac razdvojio, a Khalidov je još dugo ostao ležati na podu dok mu se pružala pomoć.

Poljska MMA promocija putem svog Twitter kanala podijelila je snimku najvećeg trenutka u Soldićevoj karijeri. KSW je Soldića u opisu videa nazvao ''najstrašnijim borcem na planetu'', a način na koji je nokautirao borca poput Khalidova, definitivno ga čini zastrašujućom pojavom u MMA svijetu.

Soldić je sada KSW-ov prvak velter i srednje kategorije, a sedmom pobjedom i nizu te novim pojasom, njegove ''dionice'' dodatno su porasle. Hrvatski borac prozvao je Tomasza Narkuna nakon meča, a radi se o KSW-ovom prvaku poluteške kategorije. Soldić je istaknuo kako je ozbiljan u namjerama da postane trostrukim prvakom, a ukoliko uspije i to ostvariti, definitivno će postati jedno od najzvučnijih MMA imena izvan UFC-a.

Linker
18. travanj 2024 15:48