Regija

Roberto Soldić: 'Ovo je moj život i uvijek ću se ovako boriti!'

Roberto Soldić
 screenshot/YouTube
Debi Roberta Soldića u srednjoj kategoriji teško je mogao ispasti bolje

Fantastična izvedba, atraktivan način borbe i uvjerljiva pobjeda, to je epilog glavne borbe KSW 56 priredbe, u kojoj je Roberto Soldić nadmašio poljsku legendu, Michala Materlu. Već krajem prve minute, udarcima je bacio Poljaka u probleme, no veliko ratničko srce Materle rezultiralo je time da je borba završila nakon nešto više od četiri minute.

Soldić je mogao biti više nego zadovoljan pobjedom, no već pri prvoj izjavi u borilištu je dao do znanja kako unatoč impresivnoj izvedbi ovo nije nešto što će se žestoko proslaviti

"Osjećam se dobro, ali ne uživam u ovoj pobjedi. Jako ga respektiram i zahvalio bih mu na prilici da borim protiv njega", rekao je Soldić nedugo nakon pobjede u razgovoru za InTheCage.pl.

Kako se ovim putem digao iz velter kategorije u srednju, upitan je koje su bile razlike. Svi su mogli vidjeti kako je promjena zapravo više nego pozitivna.

"Osjećao sam se snažan. Nisam imao puno kilograma za skidati, imao sam više kondicije i više sam udarao, kao na treningu. Vjerujem u svoje ruke, kondiciju, tim i sponzore. Ovo je moj život i uvijek ću ići prema naprijed, uvijek ću se ovako boriti", objasnio je, odmah odgovorivši na pitanje zašto nije išao završiti borbu u parteru, kad je imao priliku:

"Razmišljao sam zašto ići u grappling kad sam vidio što mogu napraviti na nogama. Nisam se htio dovoditi u takve situaciju. Kompletan sam borac, nije me strah jiu-jitsua ili hrvanja, ali ovog puta nije bilo potrebe."

Pred njim je sad nekoliko opcija, ali dvije su u prvom planu. Poljaci već vrlo glasno razmišljaju o njegovoj borbi za titulu srednje kategorije, odnosno susretu s Mamedom Khalidovim. Bio bi to poseban spektakl, iako je uvijek opcija i povratak u velter, gdje je Roberto vjerojatno dobio izazivača u Mariusu Žaromskisu. Protiv Litavca, koji je jučer savladao Andzeja Grzebyka se već trebao boriti, no ta je borba zajedno s priredbom bila otkazana.

"Možda ću se spustiti u velter za obranu titule, ali vidjet ćemo što budućnost donijeti. Trebam razgovarati s menadžerom i timom. Svakako sam u ponedjeljak nazad na treningu", najavio je Roberto, koji se još obratio Michalu Materli na poljskom jeziku.

Linker
14. travanj 2024 16:46