Regija

Sara Luzar Smajić pobijedila u Njemačkoj: 'Najavili su me kao model, a protivnicu kao ubojicu'

Sara Luzar Smajić s timom
Zagrebačka profesionalna borkinja, Sara Luzar Smajić, u Njemačkoj je odradila svoj prvi kickboxing meč. U njemu je upisala pobjedu, iako se već prije borbe susrela s podcjenjivanjima pa je tako nazvana modelom, a njena protivnica ubojicom.

Nakon što se posljednjih tjedana u potpunosti navikla na život u Njemačkoj i treninge u jednoj od najboljih dvorana Europe, Sara Luzar Smajić odradila je prvi nastup otkako je postala dio elitnog UFD Gyma iz Düsseldorfa. Nastupila je u njemačkom Giessenu, gradiću u blizini Frankfurta na Majni i to u kickboxing meču. Zanimljiva je zapravo priča kako je do samog meča došlo.

"Nastup je došao sasvim slučajno. Ivan Dijaković mi je poslao poruku prije tjedan dana i pitao me bi li se htjela boriti. Bio mi je ponuđen amaterski MMA, što bi mi sjajno došlo za skupljanje iskustva. Prihvatila sam, ali protivnica me onda odbila. Nakon toga su mi ponudili kickboxing meč protiv djevojke omjera 4-4, znači već iskusnije borkinje. Ivan mi je rekao da misli kako bih trebala prihvatiti pa sam poslušala savjet. U pet dana sam skinula oko četiri kilograma i pripremila se. U kutu mi je bio UFC-ov borac David Zawada kao glavni trener", ispričala nam je Sara.

Na Facebooku se pohvalila svojim uspjehom, ali je iznijela i zanimljivu informaciju. Službena najava promocije na Facebooku u startu ju je podcijenila. Meč su nazvali Hot Martial Artistin vs. Cold Killer, da bi u detaljnijim informacijama Saru nazvali modelom sa strašću prema borilačkom sportu, dok su njenu protivnicu, Elmam Badakshan, osim hladnokrvnom ubojicom nazvali i rođenim borilačkim strojem. Kako je izgledao meč protiv djevojke koju bi u startu mnogi zamislili kao neotkrivenu naprednu verziju Cris Cyborg, Sara nam je otkrila sama.

"Meč je zapravo bio vrlo kratak. David mi je u kutu prije početka rekao da ne žurim i ne tražim nokaut, ali isto tako i da ne čekam da ona postavi ritam nego da ja moram biti ta. Pretpostavila sam da će otvoriti low kickom i tako je bilo. Prihvatila sam taj low kick da skratim distancu, pritiskom sam je natjerala na konopce i tamo sam počela kombinirati udarce u glavu. Znači, riješila sam je boksom. Kod te serije došlo je do prvog brojanja nakon kojeg se vratila u meč, no nije se uspjela u potpunosti sabrati. Onda sam je udarila nogom da vidi da znam koristiti i njih, da bih onda ponovno skratila distancu i napala, a brzo nakon toga je njen kut bacio ručnik u ring. Mislim da je meč trajao oko minute", ispričala nam je hrvatska talentirana borkinja.

Nakon ovog meča Sara će se vratiti treningu, a onda bi krajem ljeta ili početkom jeseni trebala ući u MMA borbu. Do sada je kao MMA borkinja upisala po jednu pobjedu i poraz, a u Njemačku je otišla s ciljem da podigne svoje vještine, automatski time i karijeru, na višu razinu. Gledajući da se za njenu karijeru počeo brinuti Ivan Dijaković, to je itekako realna opcija.

Linker
01. svibanj 2024 19:29