Regija

Satoshi Ishii pobijedio u kickboxing debiju na priredbi japanske K-1 organizacije

Satoshi Ishii
 Twitter (k-1)
Zlatni olimpijac u judu na Igrama 2008. godine danas se uspješno okušao u kickboxingu

Mnogi su ostali iznenađeni kada je početkom kolovoza objavljeno kako će Satoshi Ishii odraditi svoj prvi kickboxing meč. Iskusni MMA borac i olimpijski prvak u judu na Igrama u Pekingu 2008. godine ima puno borilačkog iskustva, no njegov ''forte'' su parter i hrvačke vještine. Nije Ishii borac od kojeg bi očekivali prelazak u kickboxing, no Satoshi je odlučio izaći iz svoje zone komfora.

Pobijedio je Ishii na K-1 priredbi jednoglasnom sudačkom odlukom Rya Aitaku nakon dodatne četvrte runde koju su borci morali odraditi. Aitaka je inače poprilično poznat kick-boksač u Japanu. 31-godišnji Japanac ima 22 pobjede i 10 poraza u kickboxingu, a u ožujku prošle godine borio se za K-1 pojas prvaka u ''cruiser'' kategoriji. Jasno da Aitaka nije borac iz samog vrha tog sporta, no radi se o poprilično ozbiljnom protivniku za debi u tome sportu.

Ishii je nakon pobjede podijelio fotografiju na svom Instagram profilu napisavši:

''Novi izazov uspješno je odrađen''

Ishii kao što je gore navedeno nije borac koji svoju MMA taktiku bazira na stojci niti je to jači aspekt njegove igre. Međutim, čini se kako su treninzi s kick-boksačem kao što je Mirko ''Cro Cop'' Filipović i boksačem Stipom Drvišem urodili plodom. Ishii ne samo da se nije osramotio protiv solidnog kick-boksača nego ga je uspio i pobijediti.

Satoshi je ove godine odradio i jedan MMA meč, a u srpnju je u sklopu EMC priredbe slavio protiv Pietra Cappellija. Ugušio je Ishii borca iz Italije u prvoj rundi borbe (''North-south gušenje). Svestrani Ishii jedan meč ove godine odradio je i u grapplingu, no u produžetku je izgubio od Andyja Varele.

Borac koji posljednjih godina nastupa od hrvatskom zastavom očito je pravi predstavnik borilačkog sporta i spreman je okušati se u mnoštvu različitih sportova i disciplina. Imao je Ishii svojih uspona i padova, no mora se priznati da je borac u punom smislu te riječi.

Linker
19. travanj 2024 14:01