Regija

Satoshi Ishii ponovno slavio u kickboxing meču! Uvjerljivo je savladao iskusnog protivnika

Satoshi Ishii

 Twitter (k-1)
Hrvatski borac rodom iz Japana slavio je protiv puno iskusnijeg kickboksača

Čini se da se Satoshi Ishii jako dobro snalazi u sportu kojim se u posljednje vrijeme nešto aktivnije bavi. Pregršt iznenađenih bilo je tokom devetog mjeseca ove godine. Naime, Ishii je tada odlučio odraditi debi u profesionalnom kickboxingu. Pobijedio je Ishii Japanca Rya Aitaku, ništa manje uspješan nije bio niti u svom drugom nastupu.

Ponovno je Satoshi slavio na priredbi K-1 organizacije. Njegov protivnik ovaj put bio je Japanac Rui (13-11-1), a Ishii ga je savladao na bodove, odnosno jednoglasnom sudačkom odlukom. Rui je iza sebe imao 25 kickboxing mečeva i daleko je iskusniji od Ishiija, barem kad je ovaj sport u pitanju. Dodatan motiv za Ishiija bilo je mjesto održavanja ove priredbe. Njegov rodni grad Osaka bio je domaćin današnje K-1 priredbe.

Ishii se već i oglasio putem Twittera, a njegova poruka bila je kratka.

''Uspio sam pobijediti. Nastavit ću davati sve od sebe.''

Ishii je tako nastavio s pobjedama u kickboxingu. Poprilično iznenađujuće s obzirom da je njegova baza judo te je 2008. godine postao i olimpijskim prvakom u tom sportu. Međutim, Ishii dugi niz godina nastupa u MMA-u, iza sebe ima 37 profesionalnih MMA mečeva, a posljednjih nekoliko godina kontinuirano trenira s Mirkom Filipovićem. Očito je Ishii napredovao u kickboxingu, što uostalom i prezentira na priredbama u Japanu.

Preostaje vidjeti što je iduće za Japanca koji je odlučio nastupati pod hrvatskom zastavom. Trenutno posljednji MMA nastup odradio je u sedmom mjesecu ove godine. Submissionom (north-south gušenje) u prvoj rundi, savladao je Pietra Cappellija u sklopu EMC 7 priredbe.

Linker
26. travanj 2024 05:13