Regija

Satoshi Ishii pobjeđuje u kojem god sportu se okuša: Danas je upisao prvu pobjedu u profesionalnom boksu

Satoshi Ishii

 Twitter (satoshi Ishii)
35-godišnji borac teške kategorije konstantno izlazi iz svoje zone komfora

Nakon što je kroz 2021. godinu napravio izlet u kickboxing gdje je upisao dvije pobjede u jednako toliko nastupa (jednu je upisao ove godine), Ishii se ove godine odlučio okušati i u boksu.

Hrvatsko-japanski borac nastupio je danas na 3150 Fight vol. 3 boksačkom eventu koji se održao u japanskoj Osaki. Ishiijev protivnik u boksačkom debiju bio je Shuho Takayama, 30-godišnji Japanac koji je do danas iza sebe imao jedan boksački nastup.

Takayama je debitirao u 11. mjesecu prošle godine i nokautirao je također debitanta Kentara Nakana. Ipak, u svom drugom profesionalnom nastupu, Takayama je doživjeo prvi poraz. Satoshi Ishii slavio je većinskom odlukom sudaca nakon četiri runde boksačkog meča.

Nažalost, radi se o boksačkom eventu čiji prijenos i snimke nisu lako dostupne, barem na našim prostorima i stoga je teško saznati nešto više o samom tijeku borbe. Nadamo se kako će se u narednom vremenu pojaviti nekakve snimke ili makar sažeci ovog meča, jer vjerujemo da bi bilo itekako zanimljivo vidjeti kako se Ishii snašao u sportu u kojem dosad nije nastupao.

Ishiiju je to inače treći nastup ove godine. U četvrtom mjesecu pobijedio je Kosukea Jitsukata u kickboksačkom meču, a u šestom mjesecu nastupio je na FNC 6 eventu gdje je u MMA dvoboju pobijedio Charlieja Milnera. Sada je odradio boksački nastup, a bit će zanimljivo vidjeti u kojem će se još sportu okušati do kraja ove ili tijekom sljedeće godine.

2008. godine osvojio je olimpijsko zlato u judu. Iza sebe ima 40 profesionalnih MMA nastupa, a pregršt nastupa upisao je i u grapplingu. Prošle godine započela je kickboksačka avantura, a ove godine i boksačka. Uistinu je svestran ovaj majstor borilačkih vještina i već sada se radi o jednoj zbilja čudesnoj borilačkoj karijeri. Privilegija je što je odlučio nastupati pod hrvatskom zastavom.

Linker
19. travanj 2024 01:14