Regija

(VIDEO) Pogledajte kako je Delija završio Ferreiru: Brazilac nikad nije tako pretučen

Stipe Drviš, Ante Delija i Mirko Cro Cop Filipović

 Twitter (pfl)
‘‘Hodajuća Nevolja‘‘ tehničkim nokautom u prvoj rundi zaustavila je opasnog Brazilca

203 centimetara visok, gotovo 118 kilograma težak i s ‘‘reachom‘‘ od 216 centimetara. To su gabariti Renana Ferreire, a radi se o gorostasu uistinu impresivne fizičke građe. Dodamo li da se radi o borcu koji je sedam od ukupno devet pobjeda upisao nokautom, a nikad u 12 dosadašnjih nastupa nije bio nokautiran, jasno je o kakvom borcu pričamo.

Ante Delija s druge strane ignorirao je sve te podatke i od prve sekunde nametnuo se brazilskom teškašu. Hrvatski teškaš došao je s jasnom namjerom, a to je bio plasman u finale PFL-ova turnira. Odmah je ‘‘Walking Trouble‘‘ pritisnuo Ferreiru uz ogradu kaveza, netom poslije je podigao tog gorostasa i odveo borbu u parter.

U nastavku runde gledali smo onog pravog Antu Deliju, borca koji protivniku ne da disati i konstantnim ‘‘GNP-om‘‘ traži prekid. Ferreira nije imao rješenje iz donje pozicije, a Delija je neumorno vršio pritisak.

Ukupno četiri minute i 31 sekunda bile su dovoljne Anti Deliji da završi ovakvog borca, a sudac Marc Goddard morao je prekinuti meč nakon što je Delija zadao nekolicinu udaraca iz gornje pozicije, a Ferreira se pritom samo pokrio i nije se aktivno branio. Snimku same završnice možete pogledati OVDJE.

Delija je tako upisao treću ovosezonsku pobjedu u jednako toliko nastupa, a u finalu ga čeka Matheus Scheffel. Radi se o još jednom brazilskom borcu, a Delija ga je u prvom kolu ovosezonskog turnira nokautirao u drugoj rundi. Nema sumnje kako je Ante bolji borac od Scheffela i ući će u finale kao osjetni favorit.

Naravno, podcjenjivanja ne smije biti, ali ako se Delija pojavi u ovakvom izdanju kao večeras, osvajanje turnira i glavna nagrada od milijun dolara bit će njegova.

Linker
15. travanj 2024 05:49