Regija

Stipe Brčić osvojio još jedan pojas u EMC-u, Erko Jun i Vlado Šikić također slavili

Stipe Brčić

 Screenshot (youtube, Emc)
29-godišnji hrvatski borac pruža jako dobre nastupe unutar EMC-ova kaveza

Sinoć je održan i osmi event Elite MMA Championship promocije. Radi se o organizaciji sa sjedištem u Njemačkoj, a čelni ljudi organizacije jesu braća Dijaković. Na svakoj njihovoj priredbi nastupa određen broj boraca poznatih u našoj regiji, a ništa nije bilo drukčije niti na sinoćnjem EMC-ovom eventu, održanom u Dusseldorfu.

Stipe Brčić ispisao je povijest EMC-a, postavši njihovim prvim dvostrukim prvakom. Točnije, Brčić je pobjedom protiv Brazilca Nuna Coste (14-3) postao prvakom muha kategorije, a otprije drži titulu i u bantam kategoriji. Hrvatski borac došao je do desete pobjede u profesionalnoj karijeri, a iskusnog Brazilca savladao je prekidom nakon tri pune runde.

Costa nakon odrađenih 15 minuta nije mogao nastaviti zbog ozljede i Brčić je osvojio još jedan posao. Costa je dobro otvorio meč i djelovao je opasnije kroz prve dvije runde, no kako je meč odlazio u ''dublje vode'', Brčić je postajao sve dominantniji i na koncu je Brazilac morao potpisati kapitulaciju.

Druga je ovo pobjeda za Brčića u 2021. godine, a obje je ostvario pod okriljem EMC-a.

Izuzev njega, vrijedi izdvojiti i nastupe Erka Juna (4-2-0) i Vlade Šikića. Bosanskohercegovačka zvijezda Jun slavio je ekspresnim nokautom nakon samo 39 sekundi borbe. Erko je dakle uspješno debitirao u poluteškoj kategoriji, a žrtva njegovog uvjerljivog nastupa bio je Talijan Gianluca Locicero (4-3-0). Nekoliko kvalitetnih low kickova bilo je dovoljno da Talijan završi na podu, a Erko je posao dovršio s još nekoliko udaraca.

Vlado Šikić (12-1-1), hrvatski borac s njemačkom adresom, također je odradio uspješan nastup u sklopu sinoćnje EMC 8 priredbe. ''Sunshinea'' nismo gledali od 2017. godine, a vratio se pobjedom protiv Argentinca Nica Coccucija (11-4-1). Poprilično loše započeo je meč za Šikića. Argentinac je bio bolji borac kroz prve dvije runde, no Šikić pronalazi svoj ritam u trećoj i pokazuje zašto su ga nekoć smatrali ogromnim potencijalom. Submissionom u trećoj rundi (RNC), 31-godišnji Šikić završio je svog protivnika.

Kompletne rezultate sinoćnje EMC 8 priredbe možete pročitati pri dnu teksta.

EMC 8 - rezultati:

Glavni dio priredbe:

Stipe Brčić def. Nuno Costa by TKO - R3, 5:00 – za prvaka muha kategorije

Hatef Moeil def. Kornel Zapadka by KO, R1

Konrad Dyrschka def. Fabiano Silva by jednoglasna sudačka odluka

Erko Jun def. Gianluca Locicero by TKO - R1

Artur Szczepaniak def. Walter Gahadza by submission (kimura)

Deniz Ilbay def. Adnan Žilić by TKO (GNP) - R1

Prelimnirani dio priredbe:

Vlado Šikić def. Nico Cocuccio by submission (RNC), R3

Djamil Chan def. Robert Oganesyan by jednoglasna sudačka odluka

Ahmed Abdulkadirov def. Mauro Paixao by KO, R1

Idris Amizhaev def. Shota Gvasalia by TKO, R1

Kinga Jendrasik def. Franziska Chwalicz by submission (poluga na ruci), R2

Said Eidi def. Fabio Sousa by submission (RNC), R2

Linker
10. travanj 2024 09:56