Regija

Satoshi Ishii saznao ime novog protivnika

Satoshii Ishii

 Screenshot (Instagram, Satoshi Ishii)
Niti mjesec dana nakon posljednje borbe Ishii zakazao novu

Za samo 3 tjedna popularni Satoshi Ishii ponovno ulazi u borilište, ovoga puta prema MMA pravilima. Borba će se održati 7. svibnja (5. mjesec). Protivnik će mu biti iskusni bivši Bellatorov i trenutni PFL-ov borac Daniel Spohn (18-7-1), veteran slobodne borbe koji iza sebe već ima 27 nastupa. U posljednja 4 meča u sklopu PFL organizacije Spohn je poražen 3 puta, dok je u posljednjoj borbi izvukao neriješeni ishod.

Ovo je odličan odabir protivnika za povratak na MMA scenu nakon što je posljednje 2 borbe odradio prema kickboxing pravilima. Lakši protivnik poslužit će mu kao uhodavanje za ozbiljnije borbe u budućnosti. Posljednju borbu Ishii je imao prije manje od 2 tjedna gdje je nakon spektakularne pobjede u četvrtfinalu K-1 turnira u Japanu morao odustati od daljnjeg natjecanja radi ozljede u predjelu rebara. Spomenuta ozljeda očito nije bila ozbiljnog karaktera čim je iduću borbu najavio u samo mjesec dana razmaka od prethodne u kojoj se ozlijedio.

Ishiiju inače puno bolje leži borba prema MMA pravilima s obzirom na to da je svojevremeno bio osvajač zlatne olimpijske medalje u judu, a puno je napredovao u svim segmentima borbe otkad je počeo trenira kod našeg Mirka Filipovića. Popularni Japanac u posljednja 3 MMA nastupa pobijedio je dva puta i to oba puta prekidom u prvoj rundi. U svojoj bogatoj MMA karijeri Ishii se borio već 37 puta gdje je u 24 navrata izašao kao pobjednik. Ne sumnjamo kako će u borbu protiv Daniela Spohna ući kao svojevrsni favorit, pogotovo radi činjenice da je u posljednjim nastupima Ishii pokazao puno bolje rezultate od protivnika. Ishii trenutno uživa veliku popularnost kod hrvatske publike, prvenstveno zbog svoje simpatičnosti i dobre suradnje s našim Cro Copom.

Linker
18. travanj 2024 22:54