Regija

Sauerlandi s ponosom potvrdili: ‘El Animal pronašao je plesnog partnera!‘

Filip Hrgović

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Hrvatski teškaš Filip Hrgović sve je bliže najvećem meču svoje dosadašnje profesionalne karijere

Ono o čemu se danas ranije nagađalo, sada je dobilo i službenu potvrdu. Tony Yoka (11-0-0) prihvatio je IBF-ovu ponudu da boksa protiv našeg Filipa Hrgovića (14-0-0). Pobjednik ovog meča, trebao bi biti idući IBF-ov za pojas svjetskog prvaka, a tu titulu trenutno drži Oleksandr Usyk.

Poznati boksački promotor Eddie Hearn među prvima je iznio informaciju kako je Yoka prihvatio ponudu. Međutim, dodatna potvrda sada je došla od strane samih Hrgovićevih promotora, braće Sauerland. Oni su putem svog Twitter profila podijelili fotografiju Hrgovića i Yoke te su napisali:

''POTVRĐENO: Tony Yoka službeno je i napismeno prihvatio izazov da se bori protiv Filipa Hrgovića u IBF-ovoj finalnoj eliminacijskoj borbi za teškaškog prvaka svijeta. 'El Animal' pronašao je plesnog partnera'

Sjajna je to vijest za našeg boksača. Hrgović već neko vrijeme vapi za velikom borbom i dostojnim protivnikom. Tony Yoka kao olimpijski pobjednik iz 2016. godine, neporaženi profesionalac i boksač s dvije amaterske pobjede nad Hrgovićem, svakako je ono čemu se Filip nadao. Hrgović je Francuza jednom pobijedio u amaterskim danima. Taj meč ujedno je bio finale Svjetskog juniorskog prvenstva koje se 2010. godine održalo u Azerbajdžanu.

Veliko rivalstvo stvaralo se među njima i Hrgović će biti silno željan da poravna rezultat u međusobnim obračunima. Oba boksača ove godine pune 30 godina, neporaženi su i pucaju na visoko. Ipak, došlo je vrijeme da se ponovno susretnu, a samo jedan, nastavit će svoj pohod ka vrhu.

Naravno, Yokino prihvaćanje IBF-ove ponude ne znači da ćemo sigurno gledati ovaj meč. Radi se o boksu i zavrzlame uvijek su moguće. Timovi dvaju boksača sada se trebaju dogovoriti oko glavnih točaka kao što su podjela honorara te mjesto održavanja borbe. Yoka i njegov tim zasigurno će inzistirati na održavanju meča u Francuskoj, a preostaje vidjeti što će biti zahtjevi Filipova tima. U svakom slučaju, napokon je netko prošao barem prvu stepenicu IBF-ove potrage za Hrgovićevim protivnikom, a nadamo se kako će se timovi uspješno dogovoriti.

Linker
25. travanj 2024 15:07