Regija

Poznati boksački portal ne vjeruje Hrgoviću: ‘On boksa poput robota, Yoka je liga iznad njega‘

Tony Yoka

 FRANCK FIFE/AFP
Dva novinara portala BoxingNews24 uvjereni su kako je Francuz veliki favorit u nadolazećem meču

Portal BoxingNews24 nerijetko je onaj koji prvi u svijetu izlazi s bitnim boksačkim vijestima pa su tako bili i prvi koji su prenijeli informaciju da je Tony Yoka prihvatio meč za IBF-ovog izazivača protiv Filipa Hrgovića.

Kako je to portal na kojem su svi tekstovi autorski, tako je i njihov stil da se uz gotovo svaku vijest ostave i komentari, posebno po pitanju procjene nekih eventualnih mečeva. Budući da su u samo jednom danu dva puta pisali o ovoj temi, tako su i njihova dva novinara iznijeli mišljenje, koja baš ne ide u prilog hrvatskom teškašku i brončanom olimpijcu iz Rio de Janeira.

"Nakon što su dva boksača odbili IBF-ov eliminator protiv El Animala Hrgovića, neporaženi zlatni olimpijac iz 2016. godine, Tony Yoka, je prihvatio borbu. Yoka je Hrgovića savladao dva puta u amaterima, posljednji put na Olimpijskim igrama u Riu. U zanimljivom meču, 201 cm visoki Yoka iskoristio je svoje brze ruke, precizne udaračke kombinacije i hitre noge da bi nadboksao Hrgovića. Hrgović je pokušao uistinu puno toga, tražio je nokaut apsolutno svakim udarcem, no teško je promašivao i bivao kontriran od strane Yoke.

Da bi pobijedio Hrgovića, potrebna je boksačka vještina, veličina, brzina i dobra brada. Yoka to sve posjeduje i zbog toga je bio bolji od Hrgovića u amaterima. Hrgović će morati boksati manje poput robota, odnosno kako je izgledao u posljednjim mečevima, ako želi pobijediti Yoku. U suprotnom, Yoka će ga opet nadboksati, posebno ako Hrgović ponovno bude kameni čovjek kakvog smo viđali u posljednjim mečevima. Njegov stil je kao naručen za boksača poput Yoke", napisao je Max Schramm.

I dok u tom prvom tekstu vidimo razmišljanje o tome što Hrgović mora napraviti da bi došao do pobjede, čini se kako Schrammov kolega Jeff Aronow hrvatskom boksaču ne daju nikakve šanse.

"Za Hrgovića je ovo najgori mogući protivnik, budući da je od Yoke dva puta izgubio u amaterima. U obje te borbe je Yoka znalački neutralizirao Hrgovićevu ofenzivu i učinio ga da izgleda nekoordinirano putem načina na koji je mahao te na koji je promašivao svoje divlje udarce. Hrgović je u obje borbe protiv Yoke izgledao kao boksač iz niže lige, posebno u njihovoj drugoj borbi, onoj iz 2016. godine. Morate se zapitati što Hrgović misli sada, kad je Yoka prihvatio ovu borbu. Vjerojatno je uznemiren jer Yoka ima sve što je potrebno da bi uništio njegove snove o napadu na Oleksandra Usyka i njegove tri titule. Borba protiv Usyka za Hrgovića bi vrijedila milijune i bio bi to novac koji mijenja život. Nažalost po njega, morat će se još jednom boriti protiv svog kriptonita u liku Tonyja Yoke, što bi moglo rezultirati time da još jednom osjeti poraz", napisao je Aronow.

Srećom, ovo je samo razmišljanje dva novinara. Kako se meč, ako se naravno dogovori, bude bližio tako će i raznih analiza biti sve više. Ove dvije su se istaknule jer su prve, ali i jer očito žestoko favoriziraju francuskog boksača. On je to vjerojatno zaslužio svojim amaterskim rezultatima, ali i za sada puno boljim profesionalnim rezimeom nego što je Hrgovićev. No, isto tako znamo da većinu sportaša nedostatak vjere u njih dodatno motivira. Neka ovo tako djeluje na Hrgovića i nemamo se o čemu brinuti.

Linker
25. travanj 2024 09:57