Regija

‘Savage‘ prepričao što mu je svjetski prvak omogućio u Dubaiju: ‘Nisam mogao odbiti, na sve je pristao‘

Lawrence Okolie (lijevo) i Alen Babić

 Instagram (alen Babić)
Hrvatski boksač Alen Babić nedavno je bio u trening kampu svjetskog prvaka Lawrencea Okolieja

Alen Babić uživa kao nikad prije u svojoj karijeri i u potpunosti iskorištava blagodati svoje reputacije koju je stekao u svijetu profesionalnog boksa. ‘‘Savage‘‘ je nositelj WBC-ovog ‘‘Silver‘‘ pojasa u bridger kategoriji, neporažen je u 11 profesionalnih mečeva, a početkom trećeg mjeseca trebao bi se boriti protiv Lukasza Rozanskog za svjetsku titulu.

Sve to čini ga prepoznatim u svijetu boksa i mnogi vrhunski boksači pozivaju ga u svoje trening kampove da im bude sparing partner. ‘‘Savage‘‘ nudi specifičan stil boksa kakav se rijetko viđa u modernom boksu. Konstantno se kreće prema naprijed, baca jako puno udaraca po rundi, a kondicijski je spreman boksati velik broj rundi u istom tempu.

Tyson Fury pozvao je ‘‘Savagea‘‘ u trening kamp u 11. mjesecu prošle godine, kako bi se što bolje pripremio za Dereka Chisoru, a neposredno nakon što je Babić pomogao Furyju, otvorila se prilika za spariranje s još jednim svjetskim prvakom.

Lawrence Okolie (18-0, 14 KO), svjetski prvak u ‘‘cruiser‘‘ kategoriji (-90,7 kg) pozvao je Babića u svoj trening kamp. 30-godišnjeg Britanca nigerijskih korijena čeka obrana WBO titule u trećem mjesecu ove godine, a protivnik će mu biti David Light (20-0).

Okolie se priprema u Dubaiju, a Babić je gotovo tri tjedna proveo u njegovom trening kampu. Gostujući u Podcast Inkubatoru, ‘‘Savage‘‘ je prepričao kako je došlo do suradnje s Okoliejem, a dao je i pregršt detalja kojima je pružio uvid u same dogovore oko sparinga i dolaska u trening kampove.

‘‘Sve preko Instagram rješavam. On mi se javio i zvao me da dođem u kamp, a ja sam okolišao jer tad sam bio svugdje. Rekao mi je da je u Dubaiju. Taman je zahladilo kod nas, a tamo je bilo 30-ak stupnjeva. Došao sam dolje, odmah prvi dan sam odradio sparing i bio je to lagan sparing naspram onih koje odrađujem kod nas u klubu. Opustio sam se, jeo sam pizzu, popio pivu. To je bio ponedjeljak, tri dana sam jeo samo pizzu i došao sam na sparing u srijedu, nimalo spreman. Okolie nikad jači nije bio. Dok sam se snašao, dvije runde me prebio k‘o mačku. Kako je dobar! Ja gledam u njega, ispitujem ga ‘‘što je ovo?‘‘. Onda me probudio, odradili smo osam rundi. Bio sam bolji, pet rundi bih dao sebi, ali tri runde me izmasakrirao. Ima jak udarac, pogotovo aperkat koji najviše primam. Prebio me k‘o mačku.‘‘, prepričao je ‘‘Savage‘‘ u Podcast Inkubatoru (od 51:10).

Okolie je na svom Instagram profilu podijelio kraći isječak sa sparinga, a Babić je otkrio da se radi o snimci baš s tog sparinga koji je opisao i da se vidi kako ga je Okolie ispogađao aperkatima.

U nastavku razgovora s Markom Petrakom, ‘‘Savage‘‘ je otkrio što mu je Okolie sve omogućio da bi ga pridobio na dolazak u Dubai i sudjelovanje u trening kampu.

‘‘20 dana sam bio tamo. Dao nam je hotel s četiri zvijezdice, brutalan, bazen na krovu, došla je i Klara (Alenova djevojka, op.a.). Bilo mu je drago što sam došao. Ja sam za Božić bio tamo i rekao sam mu da neću doći za normalan honorar, nego za duplo veći. On je pristao, a onda sam mu rekao da ću dovesti i Klaru. On je ponovno pristao i šta da mu kažem na to, na sve je pristao. 20 dana sam bio tamo, potrošio sam 20 tisuća kuna, a zaradio sam 22. Nismo štedjeli, jer uvijek želim doživjeti grad što bolje. Dubai je brutalan. Trenirao sam i neke šeike privatno, ali nisam im ništa naplaćivao, jer sve su mi u dvorani dopustili da koristim besplatno. Baš je bilo brutalno.‘‘, s oduševljenjem na licu pričao je Babić o trening kampu s Okoliejem.

Nema sumnje da je Babić također puno dobio kroz sparinge s boksačem kakav je Lawrence Okolie, a očito se i jako dobro proveo u Dubaiju. Dugo i naporno je Babić radio prije nego su mu se otvorile ovakve prilike i zaslužuje u potpunosti uživati u njima.

Kompletno gostovanje Alena Babića u Podcast Inkubatoru možete pogledati klikom na LINK.

Linker
15. travanj 2024 20:10