Regija

Alen Babić otkrio datum i lokaciju kada će napasti svjetsku titulu! U ring će ući jako brzo

Alen Babić

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Već se od ranije znalo da će Alen boksati protiv Rozanskog za WBC titulu, no nije se znao datum i lokacija sve do večeras

Nakon što je Oscar Rivas napustio titulu u bridger kategoriji, bilo je jasno da je pitanje vremena kada će Alen Babić napasti istu. Prošle godine je izborio WBC Silver pojas i status obaveznog izazivača, tako da se samo čekao datum i službena potvrda od strane WBC-a da će se ta borba i dogoditi.

Sada je sve službeno, a sam Alen je na svom Instagram profilu otkrio kojeg datuma će se boriti za svjetsku titulu. Radi se o 18. ožujka (treći mjesec), a kako je napisao, priredba će se održati negdje u Poljskoj.

image

Screenshot 1

Screenshot (instagram, Alen Babić)

U sljedećem storyju Alen je priznao da je titulu htio osvojiti pred britanskom publikom, no naveo je kako su Poljaci ipak pobijedili na dražbi što bi značilo da će ići na domaći teren opasnom Poljaku.

Podsjećamo, Alenov protivnik u borbi za svjetsku titulu bit će Lukasz Rozanski, boksač koji je u svojoj profesionalnoj karijeri ostvario 14 pobjeda, od čega čak 13 nokautom. Rozanski nije nastupio u 2022. godini, a trenutno posljednji meč je odradio u petom mjesecu 2021. kada je u prvoj rundi nokautirao Artura Szpilku.

Na Alenovoj strani će definitivno biti aktivnost jer je u prošloj godini ipak odradio jedan nastup, kada je pobijedio Adama Balskog. Tom prilikom je i osvojio WBC Silver pojas koji ga je danas doveo u priliku da napadne svjetski titulu u bridger kategoriji, a za nju će u ring ući uskoro.

Ovo je velika prilika za Alena, ali i velika stvar a hrvatski sport. Imati prvaka među takvom konkurencijom bi uistinu bilo lijepo, tako da se nadamo da će i ‘‘pravi‘‘ WBC pojas u trećem mjesecu stići u Hrvatsku.

Linker
23. travanj 2024 06:23