Regija

‘Savageu‘ se otvara se prilika za napad na svjetsku titulu? ‘Čuo sam da je otkazan meč Rivasa i Rozanskog‘

Alen Babić

 Instagram (alen Babić)
Ponajbolji hrvatski boksač čeka rasplet situacije pri vrhu WBC-ove ‘bridgerweight‘ kategorije

Tri mjeseca prošla su od posljednjeg meča Alena Babića i osvajanje WBC Silver titule u ‘‘bridgerweight‘‘ kategoriji. ‘‘Savage‘‘ je time zapravo postao i obveznim izazivačem za WBC-ovu titulu svjetskog prvaka u toj kategoriji.

Trenutni prvak te kategorije Oscar Rivas trebao se boriti protiv Lukasza Rozanskog još 13. kolovoza (osmi mjesec), ali meč protiv Poljaka je otkazan zbog nekakvih logističkih problema. Meč se trebao držati u Kolumbiji, a Rivasov promotor pojasnio je što se dogodilo.

‘‘Nekoliko logističkih problema pojavilo se s našim partnerima u Kolumbiji. U potrazi smo za različitim opcijama kako bismo pronašli novi datum za meč u Kolumbiji, jer Oscarov je san braniti titulu u svojoj rodnoj državi.‘‘, rekao Yvon Michel.

Novi datum još uvijek nije isplivao i nije jasno što se točno događa s tom borbom. Djelomičan odgovor ponudio je Alen Babić novom objavom na Instagramu.

‘‘Čuo sam razne glasine koje mi šapuću da je meč Rivasa i Rozanskog odgođen ili čak i otkazan. Sada je vrijeme Dilliane Whyteu, idemo u napad. Nazovi Eddieja Hearna i dovedi mi Rivasa. Ispljunut ću ono što je ostalo od njega nakon što me okrune WBC-ovim prvakom svijeta u ‘bridger‘ kategoriji.‘‘, poručio je ‘‘Savage‘‘ putem Instagrama.

Babić je dakle pozvao svog menadžera Dilliana Whytea da krene u dogovaranje meča s Rivasom, no preostaje vidjeti što će se dogoditi s borbom između Rozanskog i Rivasa.

Inače, Rivas je kolumbijski boksač koji iza sebe ima 28 pobjeda i jedan poraz. Taj poraz pretrpio je 2019. godine upravo od Dilliana Wyhtea, ali u teškoj kategoriji. Pokretanjem ‘‘bridgerweight‘‘ kategorije, Rivas se spustio u tu kategoriju i postao je inauguralnim prvakom WBC-ove ‘‘bridger‘‘ kategorije nakon što je svladao Ryana Rozickog.

Linker
26. srpanj 2024 18:57