Regija

SBC priprema spektakl u Beogradu! Negucić protiv UFC-ovog veterana, a nastupit će i Vaso Bakočević

Službeni plakat SBC 44 eventa

 Sbc
Beogradska Štark Arena bit će domaćin spektakularnog SBC 44 Revenge eventa

Ponajbolja srpska MMA promocija u devetom mjesecu ove godine vrhunskom priredbom proslavit će deset godina kvalitetnog rada. Radi se o promociji koja je mnogim borcima poslužila kao odskočna daska za UFC i ostale svjetski poznate promocije.

9. rujna (deveti mjesec) u beogradskoj Štark Areni održat će se SBC 44 Revenge event, a promocija je danas objavila dva velika meča koji će biti na tom programu. Prije svega treba izdvojiti glavnu borbu večeri u kojoj će se sastati Stefan Negucić (11-0) i Michel Prazeres (26-4).

28-godišnji Negucić jedan je od najperspektivnijih regionalnih MMA boraca. Radi se o neporaženom velterašu iza kojeg je 11 profesionalnih pobjeda, a čak deset upisao je prekidom. Devet puta slavio je nokautom, a po jedanput ‘‘submissionom‘‘ i na bodove.

Trenutno posljednji nastup odradio je u 10. mjesecu prošle godine. Nokautom u trećoj rundi porazio je Akbara Gadzhiekperova (11-3-0). Borac iz beogradskog Secutora u devetom mjesecu bit će na najtežem ispitu u dosadašnjoj karijeri.

S druge strane kaveza stajat će Michel Prazeres (26-4-0, 10-4 UFC). 40-godišnji Brazilac bio je član UFC-a više od osam godina, a upisao je čak 10 pobjeda u najjačoj svjetskoj MMA promociji. 2016. godine pobijedio je Gilberta Burnsa, a slavio je i protiv zvučnih imena kao što su Mairbek Taisumov, Josh Burkman, Jesse Ronson, Bartosz Fabinski itd.

Prazeres je krajem 2021. godine prihvatio USADA-inu kaznu za pad na doping testu, a suspendiran je na čak četiri godine. Brazilac se netom nakon toga umirovio, ali saznajući da može nastupati u mnoštvu drugih država, Prazeres se ipak odlučio vratiti sportu. Srbija je jedna od država u kojoj može nastupati i SBC je iskoristio priliku za dovođenje velikog pojačanja.

Inače, Prazeres je UFC napustio s dva poraza u nizu, a pobijedili su ga Ismail Naurdiev i Shavkat Rakhmonov. Često je ovaj Brazilac miksao kategorije (laku i velter), a čak tri puta pao je na vaganju za laku kategoriju. Izuzev dva spomenuta poraza, Prazeres je gubio od Kevina Leeja i Paula Thiaga. 11 pobjeda upisao je ‘‘submissionom‘‘ kroz svoju cjelokupnu profesionalnu karijeru, 14 puta slavio je na bodove, a jednom je nokautirao protivnika. Nikad u karijeri nije nokautiran, a samo jednom je završen ‘‘submissionom‘‘. To je pošlo za rukom Shavkatu Rakhmonovom koji ga je ugušio RNC-om.

Drugi veliki meč koji je SBC najavio za event u Beogradu jeste onaj između Vase Bakočevića (42-22-1) i Maxa Dennera (8-2-0). 33-godišnji Brazilac nadimka ‘‘Governador‘‘ (‘Guverner‘) bio je prvakom lake kategorije u brazilskoj MMA promociji Jungle Fight. Posljednji nastup upisao je u osmom mjesecu 2020. godine, a jednoglasnom odlukom izgubio je od Taffarel Brasila. Četiri pobjede upisao je nokautom u dosadašnjoj karijeri, a četiri puta slavio je i prisiljavanjem protivnika na predaju.

Vaso i Denner nastupit će u sunaslovnoj borbi večeri, a ‘‘Psihopata‘‘ ulazi u ovaj meč s dvije pobjede u nizu. Posljednju je upisao u šestom mjesecu na FNC 6 eventu protiv Kiriila Medvedovskog, a u petom mjesecu savladao je i Dragoljuba Stanojevića na ArMMAda 1 eventu.

Lako je moguće da Vaso u međuvremenu odradi još jedan meč prije ovog na SBC-u. Ako se to nekim čudom ne dogodi, ‘‘Psihopati‘‘ će meč protiv Dennera biti 66. u profesionalnoj karijeri (42-22-1).

Čini se kako nas čeka zanimljiva SBC priredba u devetom mjesecu i s nestrpljenjem iščekujemo ostatak programa za taj spektakularni event.

Linker
17. travanj 2024 00:27