Regija

Sve je spremno za večerašnji spektakl u Beogradu: Bogdanović neće braniti titulu, ali odradit će nastup

Vaso Bakočević i Max Denner

 Instagram (sbc Revenge)
Šest vrhunskih mečeva večeras je na rasporedu u sklopu SBC 44 Revenge priredbe

Fantastičan program složila je Serbian Battle Championship organizacija za event koji će večeras održati u beogradskoj Štark areni. SBC slavi 10 godina uspješnog rada i SBC 44 Revenge priredba bit će priredba dostojna takve proslave.

U glavnoj borbi večeri obračunat će se Stefan Negucić (11-0-0) i Michel Prazeres (26-4-0). Ulog je titula prvaka u velter kategoriji. 28-godišnji Negucić jedan je od najvećih srpskih MMA potencijala, a na suprotnoj strani imat će strašnog protivnika.

Michel Prazeres bivši je UFC-ov borac (10-4 UFC). 40-godišnji Brazilac više je od osam godina nastupao u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji te je upisao 10 pobjeda. 2016. godine pobijedio je borca kao što je Gilbert Burns, a upisivao je i pobjede nad Mairbekom Taisumovim, Joshom Burkmanom itd. Krajem 2021. godine Prazeres je prihvatio USADA-inu suspenziju na četiri godine, ali saznajući da može nastupati u mnoštvu drugih država, Prazeres je shvatio da se ne mora umiroviti i sada ćemo ga gledati na SBC-u. Negucić i Prazeres jučer su uspješno odradili vaganje. Prazeres je na kontrolnom vaganju bio iznad granice velter kategorije, ali nakon dodatnog vremena za skidanje kilograma, uspješno je ispunio svoju dužnost.

Trebali smo na ovo meventu gledati još jedan meč za titulu. Predrag Bogdanović (12-0-0) koji je na glasu kao jedan od najvećih regionalnih talenata, trebao je braniti pojas u lakoj kategoriji, ali njegov protivnik Edmilson Souza (18-6-0) nije mogao zadovoljiti kilažu za laku kategoriju i dogovoren je ‘‘catchweight‘‘. Bogdanović je na kraju bio i teži od Edmilsona Souze. Srpski borac težio je 74,8 kg na vaganju, a Brazilcu je vaga pokazala 74,3 kg.

Meč Bogdanovića i Edmilsona nije sunaslovna borba večeri. U ‘‘co-main eventu‘‘ nastupit će Vaso Bakočević (42-22-1) i Brazilac Max Denner (8-2-0). Radi se o borbi u velter kategoriji i obojica su vaganje odradili bez problema.

Borci poput Stefana Sekulića, Miloša Janičića i Slobodana Maksimovića također večeras nastupaju, a čekaju ih jako dobri protivnici. Negucić i Bogdanović pobjedama će vrlo vjerojatno izboriti ugovor s UFC-om, a i ostali borci na ‘‘cardu‘‘ mogu upisati jako vrijedne pobjede.

Event započinje večeras od 20 sati, a kompletne rezultate vaganja možete pročitati pri dnu teksta.

SBC 44 - rezultati vaganja (u kg):

Stefan Negucić (77,3 kg) vs Michel “Trator” Prazeres (77 kg)*

Vaso “Psychopath” Bakočević (77,5 kg) vs Max Denner Vieira (76,9 kg)

Predrag Bogdanović (74,8 kg) vs Edmilson Souza Kevin (74,3 kg)

Miloš Janičić (75,3 kg) vs Akbar Gadzhiekperov (75,1 kg)

Stefan Sekulić (79,9 kg) vs Aslambek “Amir”Arsamikov (80,2 kg)

Slobodan Maksimovic (70,3 kg) vs Paulo Goncalves Silva (70,6 kg)*

Linker
26. travanj 2024 20:08