Regija

SBC u svoje redove doveo Gorana Reljića, svojevremeno drugog Hrvata u UFC-u

Goran Reljić
 Instagram
Serbian Battle Championship promocija objavila je svoje veliko pojačanje iz Hrvatske. Roster njihovo poluteške kategorije pojačat će Goran Reljić, svojevremeno drugi Hrvat u UFC-u te prvi Hrvat s pojasom KSW prvaka, ujedno treći "ne-Poljak" s KSW pojasom općenito.

Svojevremeno jedan od najvećih svjetskih MMA talenata, a kasnije izuzetno respektabilan borac na svjetskoj MMA sceni, Goran Reljić (16-8) danas je 35-godišnji borac koji s ponosom može pogledati na svoja postignuća. No, to još uvijek nije sve što smo vidjeli od "Ghosta", budući da je napokon pronašao promociju koja ga je zadovoljila ponuđenim i u kojoj će moći krenuti po nove uspjehe, prije svega po pojas prvaka.

Sad već davne 2008. godine, Reljić je postao drugi Hrvat u UFC-u, a odmah u prvom nastupu savladao je Wilsona Gouveiju. Za tu borbu nagrađen je bonusom za borbu večeri te je prvi borac iz regije koji se time može pohvaliti. Nažalost, nakon te borbe uslijedila su mu tri poraza odlukom, jedan vrlo kontroverzan te je dobio otkaz iz UFC-a. 2013. godine napao je KSW pojas, no odlukom je bolji od njega bio Jan Blachowicz, ali 2015. godine došao je do tog pojasa. Prvo je savladao Tomasza Narkuna za poziciju izazivača, a onda za pojas i Attilu Vegha. Ipak, Narkun ga je savladao u revanšu, a onda je krenulo loše razdoblje za Gorana, budući da je na to povezao još tri poraza, između ostalog na Rizinovom turniru. Posljednji nastup upisao je u prosincu 2017. godine i tim putem je upisao pobjedu.

U međuvremenu je Goran odradio nekoliko bare knuckle nastupa te je postao prvak britanske BKB promocije, a osim toga ima veliki broj postignuća u grapplingu. Po tome je jedan od najboljih hrvatskih MMA boraca uopće. Iz SBC-a su poručili kako je Goran u startu kandidat za napad na pojas, no da će sve ovisiti o rasporedu. Njegov debi nastup trebao bi uslijediti na jednoj od prvih priredbi u idućoj godini.

Linker
19. travanj 2024 16:10