Regija

Sjajne vijesti iz Gloryja: Plazibat će se boriti za privremenu titulu, a krajem godine čeka nas spektakl!

Antonio Plazibat

 Screenshot (youtube, Glory)
Najbolji hrvatski kickboksač planira ostati aktivan dok se Verhoeven oporavlja od ozljede

Odlične vijesti dolaze iz Gloryja i od strane Antonija Plazibata, našeg najboljeg kickboksača. Hrvatski teškaš sljedeći je na redu za napad na titulu koja je u vlasništvu Rica Verhoevena, ali problem stvara teška ozljeda koljena koju je Verhoeven nedavno zadobio.

Dug je oporavak pred Ricom i meč je nemoguće održati barem do jeseni, a moguće da oporavak potraje i dulje. Plazibat nije borac koji voli tako dugo izbivati i stoga će nastupiti prije nego se Rico oporavi. Putem Gloryjevog YouTube kanala, Plazibat je otkrio kada ga možemo očekivati u ringu.

‘‘Ljudi, napokon sam pronašao svog najboljeg prijatelja, Rica Verhoevena. Ali on je ozlijeđen i dugo se neće boriti. Niti mjesec dana nakon te objave, meni postaje jako, jako dosadno. Stoga, borit ću se prije ljeta, spreman razvaliti bilo koga. Organiziramo turnir četvorice u travnju (4. mjesec). Trebam četvoricu najopasnijih tipova. Pobjednik turnira borit će se protiv mene i to za pojas.‘‘, poručio je Plazibat.

Dakle, Glory će u četvrtom mjesecu ove godine organizirati turnir, ali Plazibat neće biti dio turnira. Četvorica teškaša borit će se u sklopu turnira koji će se održati 29. travnja (četvrti mjesec), a pobjednik turnira trebao bi se u šestom mjesecu boriti protiv Plazibata za titulu privremenog prvaka u teškoj kategoriji.

Osim turnira četvorice, Glory planira još veći i još spektakularniji turnir. Naime, putem svog YouTube kanala obznanili su da će krajem godine održati turnir osmorice teškaša, po uzoru na kultne K-1 turnire koji su se nekad održavali.

‘‘Turniri su formirali ovaj sport, a otkako su se prestali održavati, dojam je da nešto fali. Stoga, vraćamo vam turnir.‘‘, dio je Gloryjeve najave kojom su potvrdili održavanje Glory Grand Prixa.

Izgleda da su čelnici ponajbolje kickboksačke organizacije prepoznali da njihova organizacija vidno opada iz godine u godinu, pa su prionuli inovacijama koje su bile neophodne. Glory je proteklih par godina ostao bez nekoliko velikih zvijezda (Alex Pereira, Cedric Doumbe, Artem Vakhitov), ali ugovaranjem ovih turnira zasigurno će pridobiti velik interes svih fanova borilačkih sportova.

Mi se ipak najviše nadamo da će naš Antonio Plazibat izaći kao pobjednik iz svakog meča u kojem nastupi ove godine, bilo to u sklopu turnira, mečeva za titulu ili nečeg trećeg. Nestrpljivo iščekujemo njegov sljedeći nastup.

Linker
16. travanj 2024 15:41