Regija

Sjajni Teo Mikelić prekidom savladao Litavca na njegovom terenu

Teo Mikelić

 Screenshot (youtube, Oktagon Mma)
Hrvatski kickboksač odradio je jako dobar nastup u glavnom gradu Litve

Najavljivao je Teo Mikelić kako je odlično pripremljen i da se u potpunosti posvetio sportu i spartanskom režimu. To mu se večeras u Vilniusu isplatilo, jer je prekidom (nokautom) u drugoj rundi savladao domaćeg predstavnika Aurimasa Krukauskasa. Hrvatski kickboksač nije pokleknuo na gostujućem terenu pod okriljem King of Kings (KoK) promocije i sada si je otvorio vrata za veće borbe.

29-godišnjak iz Pule meč je završio vrlo dobrom sekvencom. Prvo je koljenom pogodio protivnika u lice i pritom mu je uzrokovao veliku posjekotinu, no prije nego je krv ozbiljnije počela teći licem Krukauskasa, Mikelić je posao dovršio s još par udaraca nakon kojih je sudac odlučio prekinuti meč.

17. je ovo pobjeda za Mikelića u 27. profesionalnom nastupu, a koliko se ozbiljno uhvatio priprema, govori činjenica da je Mikelić odnedavno član poznatog amsterdamskog Mike's Gyma. Hrvatski borac već na vaganju izgledao je impresivno, a u razgovoru za Fight Site opisao je kako izgledaju treninzi kod Mikea Passeniera.

"Sve treninge nam vodi Mike. Sve se radi do sitnih detalja, radi se na svemu što je bitno u mečevima. Živim u kući za borce. Kuća je sa šest soba i događaju se neke izmjene, ali nekoliko nas je stalno. Nema puno drugog osim da treniraš, jedeš i spavaš. Odlična je stvar što si cijelo vrijeme fokusiran, s ljudima si koji rade isto kao ti te koji imaju iste ciljeve. Fokus je zbog toga konstantno tu i ovo mi je svakako odskočna daska.'', rekao je Teo.

Borba u Vilniusu trebala bi poslužiti samo kao uvod u nešto veće, a vrijeme će pokazati što je iduće za ovog hrvatskog kickboksača koji nastupa u kategoriji do 71 kilogram. Dvaput je Mikelić nastupao pod okriljem Gloryja, no nažalost, oba put je poražen. Nadamo se kako će prilika za nastup u nekoj velikoj promociji ponovno doći, a Teo će zasigurno biti spremniji nego ikad.

Linker
19. travanj 2024 22:40