Regija

Skandal i tijekom izolacije: Nakon žestokog napada stigao odgovor iz Hrvatskog boksačkog saveza

Željko Mavrović i Marko Marović
 Srdjan Vrancic / CROPIX
U hrvatskom boksu je zanimljivo čak i kada su svi - doma! I kada nitko ne može van, a posebno kada su u izolaciji.

Naime, Tomo Kadić, trener boksača Tonija Filipija i jedan od trenera iz stožera hrvatske reprezentacije koja se prije tjedan dana vratila iz Londona s prekinutih predolimpijskih kvalifikacija, i čiji su svi članovi (treneri i sportaši) temeljem propisa u izolaciji, oglasio se putem video-uratka na Facebooku. I napravio “rusvaj”, pučki rečeno.

"Upravo sam doznao da je jedan moj kolega, jedan trener pozitivan. Samim time sam vrlo vjerojatno i ja, svi... Najviše me povrijedilo što Hrvatski boksački savez nije učinio ništa. Nismo imali nikakvu zaštitnu opremu prije Londona, nismo je dobili tamo, a HBS nije čak poslao ni vozilo po nas kada smo se vratili, da nas to jedno vozilo dopremi do doma..." - neke su od rečenica u opsežnom video-uratku trenera Kadića.

Na sve ovo je kasno u ponedjeljak reagirao Marko Marović, glavni tajnik Hrvatskog boksačkog saveza.

"Mi ćemo u utorak izdati službeno priopćenje za javnost. Zasad ću reći samo ovo, HBS je cijelo vrijeme boravka naše reprezentacije u Londonu bio u kontaktu s nadležnim državnim medicinskim službama. Prije i tijekom povratka naše reprezentacije u Zagreb smo postupili po naputcima nadležnih državnih tijela koje su nas upozorile kako od sada one preuzimaju slučaj" - izjavio je Marović.

Linker
19. travanj 2024 21:59