Regija

Službeno je! Aleksandar Rakić odradit će revanš protiv Jana Blachowicza, evo kada će ‘Raketa‘ natrag u kavez!

 PX IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Vijest su prenijeli i potvrdili Ariel Helwani i Marcel Dorff

Već nekoliko dana pišemo o povratku Aleksandra Rakića u oktogon UFC-a. Protivnik koji se stalno spominjao jest Jan Blachowicz, a sada s oduševljenjem možemo reći - borba je službeno ugovorena! Ovu vijest prenijeli su poznati MMA novinari Ariel Helwani i Marcel Dorff te ne bi trebalo biti sumnje u istinitost ovog navoda.

Podsjetimo, Rakić se nije borio od svibnja prošle godine kada je ozlijedio koljeno upravo protiv poljskog borca, a sada će se vratiti nakon gotovo dvije godine pauze. Prije tog meča, upisao je pobjede nad Thiagom Santosom i Anthonyjem Smithom, a sada će pokušati doći do pozicije prvog izazivača za pojas poluteške kategorije koja će noćas dobiti novog prvaka u srazu Alexa Pereire i Jirija Prochazke.

S druge strane, Blachowicz je posljednju borbu odradio u srpnju ove godine kada je podijeljenom odlukom sudaca izgubio od Pereire, a prije toga u borbi za upražnjen pojas nakon što je Prochazka napustio tron zbog ozljede borio se protiv Magomeda Ankalaeva, a meč je završen neriješenim ishodom iako su mnogi smatrali da je Dagestanac taj koji je pokazao više i trebao dobiti pojas.

I Rakić i Blachowicz, kao što i vidite, u ovaj meč ulaze iz poraza, ali pobjeda će bilo kojeg od ova borca lansirati prema samom vrhu, dok bi poraz mogao značiti kraj šampionskih ambicija. Tu je u goroj poziciji Poljak jer će u veljači iduće godine napuniti 41 godinu, ali treba se sjetiti da je Glover Teixeira upravo protiv njega osvojio pojas s 42 godine, tako da ne treba otpisivati nikakav scenarij. Naravno, voljeli bismo da do toga ne dođe i da "Raketa" bude taj koji će kročiti prema pojasu.

Borba će se održati na prvoj PPV priredbi najjače MMA organizacije na svijetu u 2024. godini, a riječ je o UFC-u 297 koji će se održati u Torontu (Kanada) 20. siječnja.

Sretno!

Linker
24. travanj 2024 16:44